Ce se întâmplă, de fapt, în organismul nostru atunci când ne vaccinăm: Explicațiile unui expert în sănătate publică cu privire la vaccinul anti-COVID

Ce se întâmplă, de fapt, în organismul nostru atunci când ne vaccinăm: Explicațiile unui expert în sănătate publică cu privire la vaccinul anti-COVID
Avertismentul lui Cherecheș: Redeschiderea școlilor ar putea prelungi valul patru
Publicat: 20/12/2020, 09:15

Vaccinul Pfizer și Moderna conține doar bucățelele de ARN care conțin instrucțiunile de producție a proteinei care ajută virusul să între în celulele noastre și nu virusul, deci deci nu ne putem infecta de la vaccin, a explicat Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Profesorul Cherecheș a explicat pe înțelesul tuturor, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cum se comportă sistemul nostru imun când orice corp străin intră în organism.

Dacă organismul nostru întâlnește o proteină, un virus sau o bacterie pe care nu o recunoaște, lansează un atac. Dacă se luptă cu un virus, are nevoie de timp pentru a lansa un atac complet. Trebuie să își dea seama care parte a virusului o poate ataca și să pornească producția de arme ca să atace partea respectivă. Asta poate să ia câteva zile. Între timp, virusul se extinde și se înmulțește. Odată ce a învins un virus, sistemul nostru imun își aduce aminte de el. Sistemul nostru imun are niște celule de memorie care, dacă întâlnesc din nou același virus, anunță “l-am mai văzut pe ticălosul ăsta”. Sistemul nostru imun folosește experiența anterioară pentru a distruge virusul înainte să ne îmbolnăvească”, a scrie profesorul pe pagina sa de Facebook

”Virusul are ARN”

Răzvan Chercheș a explicat și cum funcționează vaccinul anti-Covid de la Pfizer și Moderna.

Virusul COVID are o proteină pe exterior care îl ajută să intre mai ușor în celulele noastre (îl face mai infecțios). Această proteină îl face pe COVID să fie un ticălos și mai mare – este o proteină ticăloasă. Virusul are ARN – informația genetică care codează toată activitatea virusului. Cercetătorii au decodat tot ARN-ul virusului și au găsit secțiunea care are instrucțiunile de producție pentru proteina ticăloasă. Vaccinul Pfizer și Moderna conține doar bucățelele de ARN care conțin instrucțiunile de producție pentru proteina ticăloasă. Deci nu ne putem infecta de la vaccin, pentru că nu conține virusul. Odată vaccinați, celulele noastre primesc bucățelele de ARN cu instrucțiuni de producție și spun “ok, hai să producem”. Odată ce proteinele ticăloase au fost produse, segmentele de ARN sunt distruse (ca instrucțiunile de asamblare de la IKEA – nu mai ai nevoie de ele după ce ai asamblat dulapul). Astfel, celulele noastre produc o mulțime de proteină ticăloasă (care nu are un virus în apropiere, pe care să îl ajute să intre în celule). Sistemul nostru imun vede proteinele ticăloase plutind fără direcție și zice “ce naiba e asta?” și începe să atace proteinele. Cum le întâlnește prima dată, are nevoie de câteva zile ca să declanșeze un atac complet”, a explicat Cherecheș.

”Sistemul nostru imun lansează imediat un atac eficient”

Totodată, acesta spune că ”febra, frisoanele, durerile musculare sunt doar semnele exterioare ale atacului sistemului nostru imun asupra proteinelor ticăloase”.

”După ce sistemul nostru imun a distrus toate proteinele ticăloase, celulele de memorie țin minte exact cum se distrug. În acest punct, nu a mai rămas nimic din vaccin – doar amintirea celulelor de memorie a felului exact în care se distrug proteinele ticăloase. La un moment dat, un virus COVID intră în organismul nostru. Sistemul nostru imun nu l-a văzut până acum, dar cum virusul este învelit în proteina ticăloasă, sistemul nostru imun zice “no bine, iar ai venit, ticăloasă ce ești? mori, disperato, mori!”Sistemul nostru imun lansează imediat un atac eficient (celulele de memorie știu exact cum trebuie procedat) și distrug proteinele și virusul, înainte ca acesta să aibă timp să se reproducă. Felicitări, ești protejat de COVID-19!”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar