Prima pagină » Coronavirus » Ce trebuie să știe românii care vor să călătorească în Franța. S-au schimbat regulile!

Ce trebuie să știe românii care vor să călătorească în Franța. S-au schimbat regulile!

Ce trebuie să știe românii care vor să călătorească în Franța. S-au schimbat regulile!

Autoritățile franceze solicită tuturor celor care vor să intre pe teritoriul țării un test PCR negativ și impun o autoizolare de 7 zile. La sfârșitul izolării, este nevoie de un al doilea test PCR cu rezultat negativ la infectarea cu SARS-CoV-2.

Ministerul Afacerilor Externe informează că testul de tip PCR trebuie realizat cu cel mult 72 de ore înaintea deplasării.

De asemenea, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța pe cale aeriană sau maritimă din țările spațiului european (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția) vor prezenta, la îmbarcare, o declarație pe propria răspundere, prin care: se angajează să se autoizoleze pentru o perioadă de 7 zile după sosirea în Franța, declară că vor efectua un al doilea test PCR la finalul acestei perioade de autoizolare și declară că nu prezintă simptome specifice COVID-19 și nu au intrat în contact cu o persoană pozitivă în ultimele 14 zile înaintea sosirii pe teritoriul francez.

Noi reguli de călătorie în Franța

Autoritățile franceze informează că există și categorii de persoane care sunt exceptate de la regulile menționate mai sus, respectiv lucrătorii transfrontalieri, transportatorii și călătorii care sosesc pe cale terestră (rutieră sau feroviară).

În Franța, de la începutul pandemiei de coronavirus, au fost confirmate peste 3 milioane de cazuri COVID-19, precum și aproximativ 217.000 de decese ale unor persoane care contractaseră virusul SARS-CoV-2.

Premierul francez, Jean Castex, a anunțat recent faptul că în Franța au fost vaccinate împotriva coronavirusului 1 milion de persoane. În acest context, autoritățile franceze înăspresc condițiile de intrare în țară astfel încât efortul din campania de vaccinare să nu fie în zadar, dar și pe fondul apariției noii tulpini  SARS-CoV-2, identificată pentru prima oară în Marea Britanie, în mai multe țări europene, tulpină despre care experții susțin că ar fi mai contagioasă.

Pasagerii care folosesc transportul public ar trebui să evite să vorbească între ei sau la telefon pentru a minimiza riscul de răspândire a coronavirusului, a recomandat Academia Națională Franceză de Medicină.

Membru al Academiei, Patrick Berche, a declarat sâmbătă la BFM TV că dacă există doar trei persoane într-un vagon de metrou nu există nicio problemă, dar dacă te afli la doar doi centimetri distanță de următoarea persoană, are sens să nu conversezi sau să vorbești la telefon, relatează Reuters.

Citește și