Centrele de vaccinare anti-Covid ale MApN vor fi deschise pentru toată populația, dar din etapa a treia! Ministrul Sănătății salută decizia
Centrele de vaccinare Covid ale Ministerului Apărării Naționale (MApN) vor fi deschise pentru toată populația, dar după ce va fi pornită etapa a III-a de imunizare, a anunțat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, la o întâlnire cu jurnaliștii, relatează Europa FM. Mai mult, militarii se vor implica în formarea de echipe mobile în satele izolate.
Astfel, odată cu debutul oficial al etapei a treia de vaccinare, cea în care toate categoriile vor avea acces la vaccinul anticovid, toate centrele de vaccinare din unitățile militare vor fi deschise populației generale.
Ministrul a mai spus că militarii se vor implica și în campania mobilă de vaccinare, în a treia etapă. Aceștia vor forma echipe mobile de vaccinare pentru persoanele din zonele greu accesibile, care nu au medic de familie și nici centru de vaccinare în apropiere.
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a felicitat pe Nicolae Ciucă
Toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului. Felicitări domnului ministru Ciucă pentru o decizie înțeleaptă!”, a scris Voiculescu pe pagina sa de Facebook.
Aproximativ 33.000 de cadre militare, personal al MApN, veterani şi membri ai familiilor acestora ce au peste 65 de ani sau comorbidităţi (incluşi în categoria a II-a a procesului de imunizare) au fost vaccinaţi anti-COVID.
Până în prezent, au fost vaccinate aproximativ 19.000 cadre militare şi personal civil în activitate în cadrul ministerului. Diferenţa până la 33.000 de persoane, câte au fost imunizate în total, până în prezent, în centrele MApN este reprezentată de veterani de război, pensionari militari şi membri de familie eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbidităţi)”, a informat MApN, miercuri, citat de Stirileprotv.ro.
Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, miercuri, că în centrele proprii ale Ministerului Apărării Naţionale, membrii familiilor personalului pot fi vaccinaţi doar dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite prin strategie.
Aproape 50.000 de români au fost vaccinați anti-Covid, în ultimele 24 de ore. Câte reacții adverse au fost raportate
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat, joi, că au fost vaccinate 49.911 de persoane, în ultimele 24 de ore. În același interval de timp, au fost raportate 113 reacții adverse, trei de tip local și 110 de tip general.
Cele mai multe efecte adverse, 75, au fost înregistrate după imunizarea cu vaccin AstraZeneca, alte 24 au fost raportate după Pfizer, iar după Moderna au fost înregistrate 14.
De la începutul campaniei de vaccinare, în decembrie 2020, în România au fost înregistrate 6.533 de reacții adverse. 5.768 dintre acestea au fost de tip general. CNCAV precizează că 19 reacții adverse sunt în curs de investigare.
Potrivit sursei citate, 39.667 de persoane au primit prima doză de vaccin, iar 10.244 pe cea de-a doua. 40.210 de persoane au primit vaccin Pfizer, 3.399 Moderna, iar 6.302 vaccin AstraZeneca.
Peste 100.000 de doze de vaccin anti-Covid de la Moderna ajung, vineri, în România. Cum vor fi împărțite dozele
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat joi, prin intermediul unui comunicat, că 106.800 de doze de vaccin Moderna vor ajunge vineri, 12 martie în România, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.
Potrivit sursei citate, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.
Acestea vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare din cadrul Institutului „Cantacuzino”, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale din țară. Vezi aici cum vor fi împărțite dozele de la Moderna!
Peste 58.000 de persoane programate pentru vaccinul Moderna în ultimele 24 de ore
Comitetul de coordonare a vaccinării anti-Covid din România a anunţat, joi, că 58.000 de persoane s-au programat pentru vaccinarea cu serul Moderna, în ultimele 24 de ore.
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță deschiderea, începând din 10 martie, pentru programarea la vaccinarea cu Moderna a 73 de noi centre unde se vor putea vaccina zilnic peste 4.300 de persoane.
Cabinetele vor fi repartizate în 24 de județe și Municipiul București și vor funcționa atât în centrele de vaccinare deja existente, cât și în alte locații identificate de către autoritățile locale/județene.