China a aprobat și ea un vaccin împotriva COVID-19. Acesta este al doilea astfel de vaccin aprobat, după cel dezvoltat de Rusia
Autoritățile chineze au acordat primul brevet de invenție pentru un vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat pe plan intern.
CanSino Biologics, o companie farmaceutică chineză specializată în producerea de vaccinuri, a obținut aprobarea vaccinului Ad5-nCOV, informează Reuters si CGTN.
Cele două surse citează documente publicate de către Administrația Națională pentru Proprietate Intelectuală din China, care informează că aprobarea a fost acordată pe 11 august. Potrivit instituției, vaccinul ar putea fi produs în masă în scurt timp.
Conform patentului SIPO, vaccinul a arătat „un răspuns bun asupra şoarecilor şi rozătoarelor şi poate determina corpul să producă un puternic răspuns imunitar în scurt timp”.
Acordarea brevetului confirmă eficacitatea și siguranța vaccinului, a informat CanSino duminică, prin intermediul unui comunicat.
Tao Lina, un expert în vaccinuri, a declarat că acordarea brevetului ar facilita probabil comercializarea vaccinului. Un brevet acordat oficial ar spori, de asemenea, încrederea în vaccinurile COVID-19 dezvoltate în China, în special pe piața internațională, a adăugat Tao.
Vaccinul chinez este al doilea care primește aprobare, după cel dezvoltat în Rusia
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat săptămâna trecută că țara sa a devenit prima din lume care a aprobat un vaccin împotriva COVID-19, la mai puțin de două luni de la începerea testelor pe oameni, o mișcare pe care Moscova o consideră o dovadă clară a superiorității sale în domeniul științific.
Prezent la o ședință de Guvern difuzată de televiziunea de stat, Putin a spus că vaccinul, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, este sigur și că a fost chiar administrat uneia dintre fiicele sale.
Peste o sută de potențiale vaccinuri împotriva COVID-19 sunt dezvoltate la nivel mondial, în încercarea de limitare a răspândirii noului tip de coronavirus.
Dintre acestea, cel puțin patru au intrat în faza a treia a studiilor pe oameni, faza finală înainte de aprobarea unui vaccin, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).