Prima pagină » Coronavirus » Chinezii sunt supuși unui test COVID mai puțin obișnuit: „Nu îți face rău, dar umilința este maximă”

Chinezii sunt supuși unui test COVID mai puțin obișnuit: „Nu îți face rău, dar umilința este maximă”

Chinezii sunt supuși unui test COVID mai puțin obișnuit: „Nu îți face rău, dar umilința este maximă”
Chinezii sunt supuși unui test COVID mai puțin obișnuit: „Nu îți face rău, dar umilința este maximă” / Foto caracter ilustrativ: Pixabay.com

Autoritățile chineze țin cont de un studiu care sugerează că urmele virusului Covid pot fi detectate în intestinul gros uman, pentru o durată lungă de timp și ar furniza rezultate foarte exacte despre infectare.

În unele orașe chineze, cetățenii sunt supuși unui test COVID umilitor: li se prelevă probe pe cale… rectală, scrie aljazeera.com.

Un funcționar public din Weinan, oraș situat în provincia nordică Shaanxi, justifică decizia acestui test COVID neobișnuit printr-un caz concret: un bărbat de 52 de ani cu simptome precum tuse a fost testat negativ la COVID, prin testele clasice. Medicii i-au prelevat însă probe din tractul digestiv, care au indicat pozitivare la COVID.

Medicii chinezi, convinși de eficiența metodei

Această testare presupune inserarea unui băț cu măciulie de bumbac, de 3-5 cm, în anus, pe care medicul îl rotește și obține astfel mostrele.

Medicul Zhang Wenhong de la Spitalul Huashan din Shanghai, susține că metoda poate ajuta la minimizarea cazurilor de reinfectare cu COVID.

„Ar putea exista urme de coronavirus în fecale și intestin”, a spus Zhang pentru presa guvernamentală.

Săptămâna trecută, un oficial de la Beijing a anunțat că 1.000 de profesori au fost testați pentru COVID pe cale rectală, dincolo de testarea obișnuită, cu probe din gât și nas.

Această testare ar permite depistarea infecțiilor care altfel ar fi fost ratate de medici.

„Deranj minim, umilință maximă”

Chinezii care au fost supuși la noua metodă de testare au luat cu asalt rețeaua socială Weibo, pentru a povesti experiența nedorită.

„Deranj minim, umilință maximă”, spune un utilizator.

Alții spun că procedura reprezintă un moment bun pentru umorul negru: „Am făcut două asemenea teste și de fiecare dată am făcut și un test din gât – m-am temut atât de tare că asistenta va folosi același bețișor…”, a glumit un chinez de pe Weibo.

Specialiști: Pandemia de COVID-19 ar fi putut fi evitată dacă China ar fi anunțat lumea mai devreme

Într-un documentat realizat de ITV mai mulți doctori de top susțin faptul că autoritățile din Wuhan știau de noul coronavirus cu câteva luni înainte de a face publice informațiile.

Pandemia de coronavirus ar fi putut fi evitată dacă statul asiatic ar fi spus mai devreme lumii de transmiterea virusului de la om la om, a susținut un medic de top într-un nou documentar.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și