Prima pagină » Coronavirus » CNCD declanșează o investigație în legătură cu situația din Valea Gurghiului, unde medicii refuză să vaccineze anti-COVID populația (EXCLUSIV)

CNCD declanșează o investigație în legătură cu situația din Valea Gurghiului, unde medicii refuză să vaccineze anti-COVID populația (EXCLUSIV)

CNCD declanșează o investigație în legătură cu situația din Valea Gurghiului, unde medicii refuză să vaccineze anti-COVID populația (EXCLUSIV)

Cristian Jura, secretar de stat la CNCD, declanșează o investigație în legătură cu situația din Valea Gurghiului, unde medicii refuză să vaccineze anti-COVID populația.

Potrivit informațiilor, din cei nouă medici de familie de pe Valea Gurghiului, doar unul a acceptat să participe la campania de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19, la singurul punct de imunizare din mediul rural din judeţul Mureş, care funcţionează în comuna Gurghiu.

Laurenţiu Boar, primarul din Valea Gurghiului, s-a arătat încântat că s-a putut deschide acest centru de vaccinare, însă nu îşi poate explica de unde vine reticenţa medicilor. Amenajarea punctului de imunizare a costat în jur de 15.000 – 20.000 de lei.

Situația nu l-a lăsat indiferent pe Cristian Jura care, potrivit surselor GÂNDUL.RO, va declanșa o investigație pentru a afla de ce medicii refuză să vaccineze populația în centrul de vaccinare ridicat în Valea Gurghiului.

Cristian Jura vrea să afle, totodată, dacă medicii pot opta să vaccineze sau nu. De precizat că respectivul punct de imunizare este asaltat de cetățenii din Târgu Mureș și Reghin, care au găsit locuri disponibile doar în Valea Gurghiului.

Laurențiu Boar, primar din Valea Gurghiului: “Mă așteptam să se înscrie și alți medici, sunt foarte dezamăgit!”

Valea Gurghiului cuprinde patru comune cu 15.000 de locuitori. Când mi s-a propus de către Direcţia de Sănătate Publică am fost de acord să mă implic în deschiderea acestui centru de vaccinare în Căminul cultural. Până acum percepţia cetăţenilor este una foarte bună, dar, din păcate, nu s-au înscris prea mulţi din comună. În primul rând, m-am gândit la oamenii din comună şi la cetăţenii de pe Vale. Fiind oameni în vârstă majoritatea, care nu au cunoştinţe într-ale internetului, din acest motiv înscrierile au fost destul de puţine, deşi se puteau face şi prin medicii de familie.

În schimb, s-au înscris mulţi din oraşe, fiindcă aplicaţia îţi dă voie să te înscrii oriunde. Cel mai bine era ca la fiecare centru să fie arondat un anumit număr de locuitori sau o zonă. Aici deja există înscrieri până în data de 4 februarie, dar majoritatea sunt de la oraşe – Târgu Mureş şi Reghin. Problema este personalul, un singur medic s-a arătat dispus să participe, un medic de familie din comuna Gurghiu. Mă aşteptam să se înscrie şi alţi medici de pe Valea Gurghiului pentru că fiecare are un număr de pacienţi, mai mare sau mai mic. Ar fi în jur de 9 medici şi sunt foarte dezamăgit pentru că nu s-au înscris”, a declarat, vineri, primarul din Gurghiu, Laurenţiu Boar.