Prima pagină » Coronavirus » COLOSUL care oferă gratuit ventilatoare. Primele livrări încep săptămâna aceasta!

COLOSUL care oferă gratuit ventilatoare. Primele livrări încep săptămâna aceasta!

COLOSUL care oferă gratuit ventilatoare. Primele livrări încep săptămâna aceasta!

Divizia de Formula 1 a grupului Mercedes, având sediul la Londra, a anunţat că săptămâna aceasta va livra primele aparate de ventilaţie mecanică realizate de inginerii săi. Dispozitivele vor fi oferite gratuit serviciilor britanice de sănătate (NHS), ca ajutor în lupta împotriva noului coronavirus.

Aparatul a fost construit în numai două săptămâni cu ajutorul specialiștilor de la University College London (UCL), informează Formula1.com.

Mercedes s-a alăturat mega-operaţiunii „Project Pitlane”, prin care și alte echipe de Formula 1, precum Red Bull, McLaren, Williams, Racing Point, Haas şi Renault, au fost invitate să lucreze la dezvoltarea unui astfel de dispozitiv de ventilație mecanică.

Denumite CPAP, aparatele de ventilaţie în presiune pozitivă continuă sunt destinate în special pacienţilor care au fost victimele unei infecţii a plămânilor şi cărora măştile cu oxigen nu le sunt suficiente.

Guvernul Marii Britanii a dat o comandă de 10.000 de ventilatoare. Mercedes a anunțat că în 10 zile va onora toată comanda, aparatele urmând a fi produse într-un ritm de 1.000 pe zi la centrul tehnic de la Brixworth.

„După anunţul proiectului, am primit un număr incredibil de solicitări legate de aparatul CPAP, venite din toată lumea”, a explicat Andy Cowell, directorul centrului operațional al Diviziei de F1 din cadrul grupului Mercedes.

Compania Mercedes, de șase ori câștigătoare a titlului de Formula 1 la constructori, va face publice, dar mai ales gratuite toate planurile construirii unui astfel de ventilator!

„Aceste aparate vitale sunt destul de simplu de fabricat şi pot fi produse rapid. Sperăm ca, făcând publice aceste planuri, ele să poată fi utilizate pentru îmbunătăţirea rezistenţei serviciilor de sănătate care se pregătesc pentru valul de Covid-19 în lume”, a explicat Rebecca Shipley, directoarea Institutului de inginerie pentru sănătate din cadrul UCL.

Autor