Dacă suspectezi că ai fost infectat cu noul coronavirus, ai fost depistat pozitiv sau pur şi simplu ai grijă de o persoană diagnosticată cu această infecţie, dar nu există simptome grave, care să necesite spitalizare, cel mai probabil medicul va recomanda autoizolarea la domiciliu, pentru a preveni răspândirea acestui virus. În acest interval, care poate dura până la două săptămâni, fii foarte atent la simptomele pe care le ai şi nu lua niciun medicament fără să te consulţi telefonic cu medicul în prealabil.
De cele mai multe ori, infecţia cu noul coronavirus prezintă simptome uşoare sau moderate, ca în cazul gripei sau răcelii, dar la vârstnici şi alte persoane cu afecţiuni preexistente există riscul ca aceste manifestări să se agraveze în scurt timp. În cazul celei de-a doua categorii, cel mai probabil va fi necesară internarea în spital şi monitorizarea pacienţilor.
Astăzi însă discutăm despre prima categorie, cea a persoanelor care fie nu au simptome de coronavirus, fie acestea sunt uşoare ori moderate şi care stau în autoizolare la domiciliu. Pentru a trece mai uşor peste această perioadă şi pentru a preveni agravarea sau persistenţa simptomelor, ţineţi cont de următoarele recomandări!
Chiar dacă te simţi bine şi poţi face diverse activităţi, aşa cum faci de obicei, este indicat să păstrezi distanţa faţă de membrii familiei cu care locuieşti. De preferat este să stai într-o cameră separată şi să porţi o mască de protecţie, mai ales dacă în aceeaşi locuinţă stă şi o persoană vârstnică, mult mai predispusă la apariţia complicaţiilor cauzate de acest coronavirus.
Autorităţile spun că o persoană care locuieşte singură şi care prezintă simptome specifice de coronavirus trebuie să se autoizoleze la domiciliu cel puţin 7 zile. În cazul în care trăiesc mai multe persoane în aceeaşi locuinţă, se recomandă autoizolarea tuturor acestora până la două săptămâni. Deci nu aveţi voie să ieşiţi din casă până nu trece acest interval!
Citește continuarea pe CSID.RO