Prima pagină » Coronavirus » CORONAVIRUS. Situație incredibilă în România. S-au vindecat de Covid-19 și acum refuză să doneze plasmă pentru a-i ajuta pe alții!

CORONAVIRUS. Situație incredibilă în România. S-au vindecat de Covid-19 și acum refuză să doneze plasmă pentru a-i ajuta pe alții!

CORONAVIRUS. Situație incredibilă în România. S-au vindecat de Covid-19 și acum refuză să doneze plasmă pentru a-i ajuta pe alții!
Prognoză: România ar putea îndeplini condițiile pentru starea de urgență între 1-3 august. Scenariu pesimist: un milion de cazuri în septembrie / Sursă FOTO: https://media.defense.gov

Situație incredibilă întâlnită la spitalul din Bistrița. Managerul SJU, Gabriel Lazany, spune că există cazuri de pacienți vindecați de Covid-19 și care acum refuză să doneze plasmă pentru a-i ajuta pe alţii! Unii chiar neagă faptul că ar fi fost infectaţi cu noul coronavirus, numai ca să evite donarea de plasmă.

„Ceea ce am aflat de la Centrul de transfuzii sanguine este că sunt foarte mulţi pacienţi vindecaţi care sunt contactaţi în vederea donării de plasmă şi, din păcate, marea lor majoritate refuză! Unii dintre ei, am înţeles, chiar nu recunosc că au avut boala. Recoltarea de plasmă întâmpină probleme pentru că pacienţii vindecaţi nu sunt, din păcate, cooperanţi”, a răbufnit, într-o conferinţă de presă, Gabriel Lazany, managerul SJU Bistrița.

Informația este confirmată și de directorul Centrului de transfuzii sanguine Bistriţa, Adina Beudean, care a precizat pentru Agerpres că, din totalul de 74 de pacienţi vindecaţi de Covid-19 și care erau eligibili, doar 10 au acceptat să doneze plasmă!

50% dintre pacienții internați la Terapie Intensivă mor!

În acelaşi timp, Lazany spune că eficienţa oricărui tratament aplicat pacienţilor cu Covid-19 aflaţi în stare gravă este „destul de redusă”, fiind înregistrate decese în cazul a jumătate dintre cei care ajung să fie internaţi la Terapie Intensivă.

„Noi lucrăm pe protocoalele care sunt elaborate de Ministerul Sănătăţii, nu pe cele recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Ceea ce MS întocmeşte ca protocol medical de tratament, este transmis şi aplicat de către toate spitalele din România. S-a administrat şi plasmă convalescentă, am făcut şi tratament cu ozonoterapie, dar, din păcate, eficienţa oricărui tratament la pacienţii gravi este destul de redusă. Rata decesului în Terapie Intensivă e undeva la 50%”, a dezvăluit Gabriel Lazany.

Covid-19 se răspândește „destul de rapid” în Bistrița

Managerul spitalului bistriţean a mai declarat că răspândirea noului coronavirus în judeţ este una „destul de rapidă” şi că cei mai mulţi pacienţi au provenit din localităţile de pe Valea Someşului.

„Cei mai mulţi pacienţi au venit de pe Valea Someşului. Din păcate, răspândirea virusului este destul de rapidă… O sarcină dificilă şi pentru Direcţia de Sănătate Publică, de a mai face anchete epidemiologice, pentru că efectiv nu ştii cu cine ai mai intrat în contact”.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele