Coronavirusul a găsit o nouă poartă de intrare în corp! Medicii au rămas șocați: Leziunile sunt severe
Coronavirusul nu atacă doar plămânii pacienților, care de multe ori ajung la terapie intensivă. De la vasele de sânge la intestine, de la rinichi la ficat, stomac și creier, Covid poate afecta toate organele corpului uman. Mai nou, „atacul” nu se oprește doar la plămâni, ci „migrează” spre creierul uman. Poarta de intrare ar fi chiar mucoasa olfactivă a nasului!
Profesorul Giuseppe Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări Farmacologice „Mario Negri”, a scris, în revista „La Lettura”, că virusul provoacă uneori leziuni neurologice grave.
Pacienții de la ATI au dificultăți în respirație, dar nu lipsesc nici alte simptome, scrie g4media.ro, respectiv convulsii și confuzie.
Poarta de intrare a COVID în corp
Bolnavii își pierd mirosul, au dureri de cap și greață, dar iată că mucoasa olfactivă poate deveni POARTA DE INTRARE a virusului în creier. Cum ajunge însă virusul la creier din plămâni?
Cercetătorii germani au descoperit că noul coronavirus poate pătrunde în creier prin interfața cu celulele nervoase întâlnite în mucoasa olfactivă a nasului.
Mucoasa olfactivă a pacienților analizați într-un studiu a prezentat o încărcătură virală foarte ridicată.
Cum ajunge coronavirusul ajunge la creier
Covid-19 poate folosi astfel mucoasa olfactivă drept poartă de intrare în creier. Agentul patogen, datorită receptorilor, ar exploata conexiunile neuro-anatomice, din aceeași mucoasă, migrând spre creier.
Există însă două lucruri certe: pe de o parte, coronavirusului NU generează mereu probleme neurologice. Pe de altă parte, trebuie aprofundat studiul pe mucoasa olfactivă, pentru a vedea dacă aceasta poate fi o cale de acces pentru virusul Sars-Cov-2 spre creierul uman.
Alertă maximă! A reapărut boala misterioasă care a ucis un milion de soldați în urmă cu 100 de ani / Care sunt simptomele „febrei tranșeelor”
„Febra tranșeelor” este cauzată de bacteria Bartonella quintana și este răspândită prin păduchi, scrie antena3.ro.
Boala ar fi afectat mai mult de un milion de soldați în Primul Război Mondial. Pe lângă febră, simptomele bolii mai pot include dureri de spate, dureri de cap și amețeală.
Boala poate cauza o inflamație potențial LETALĂ a inimii, avertizează medicii.