CORONAVIRUSUL ar fi suferit o mutație din care a rezultat un virus mai putenic. Cercetătorii chinezi fac investigații
Cercetătorii chinezi susțin că noul coronavirus a avut parte de o mutație din care au rezultat două forme ale virusului: una mai puternică și alta mai puțin agresivă.
Într-un studiu preliminar publicat recent, oamenii de știință de la Universitatea Peking şi de la Institutul Pasteur din Shanghai au descoperit două tipuri ale noului coronavirus, o variantă mai agresivă a noului coronavirus care ar fi fost întâlnit în cel puţin 70% dintre mostrele analizate și alta mai puțin agresivă, regăsită în 30% dintre cazurile studiate, potrivit CNBC.
Pentru că cercetarea este încă la început, experții susțin că mai au nevoie să efectueze și alte studii pentru ajunge la un rezultat sigur, menționând că studiul actual este unul limitat.
Totuși, experții iau în calcul teoria celor două forme ale coronaviruslui rezultate din mutație.
Astfel că, cele două forme ale virusului au fost denumite „S-type” (tipul mai puţin agresiv) și „L-type” (forma mai gravă).
Prima zi fără noi infecții în provincia Hubei, cu excepția orașului Wuhan
Pentru prima dată de la explozia epidemiei de coronavirus, provincia centrală a Chinei, Hubei, cu excepția capitalei de provincie Wuhan, a raportat ZERO cazuri noi de coronavirus în decurs de 24 de ore.
Wuhan, epicentrul epidemiei, a raportat joi alte 126 de cazuri confirmate noi, dar nu au existat noi infecții în provincia Hubei, în afară de acestea, a declarat vineri Comisia Națională de Sănătate din China.
În afara orașului Hubei, au existat 17 noi cazuri confirmate în China continentală, ceea ce a adus totalul noilor infecții la 143 joi, față de 139 de cazuri cu o zi mai devreme. Din cele 17 noi cazuri, 16 au fost importate din afara Chinei, spun autoritățile – 11 la Gansu, patru la Beijing și unul la Shanghai.