COVID-19. Alimentul care ar putea să ne vindece de virusul mortal. Posibil să ai leacul în casă
Cercetătorii din Franța au venit cu o terorie interesantă, porivit căreia probioticele ar putea fi folosite cu succes în profiaxia și terapia adjuvantă în COVID.
Aceștia au explicat că noul coronavirus ar avea capacitatea să infecteze anumite bacterii prezente în corpul uman şi că, astfel, acestea pot ascunde virusul, scrie Mediafax.
Se pare că probioticele sunt capabile să împiedice bacteriile Prevotella și să formeze biofilme, adică unul dintre mijloacele cu care bacteriile se apără de sistemul nostru imunitare și de antibiotic.
„Se vorbeşte exact de acest aspect, că Sars Cov 2, virusul, ar putea la un moment dat la acele persoane care au o microflora bine reprezentată să determine această coinfecţie, am putea spune, bacterie cu virus, şi aşa să se explice de ce, la un moment dat acele persoane fac o formă severă. Copiii, având o flora mai puţin reprezentată, fac forme uşoare, asta ar putea să fie o ipoteză, sigur că e greu de susţinut, şi este greu să ne dăm seama dacă într-adevăr aşa se întâmplă lucrurile. Avem nevoie de studii care să fie reprezentate de un număr mare de persoane”, a spus medicul Adrian Marinescu.
Echipa de cercetare a Universităţii din Colorado încearcă să folosească o versiune modificată genetic a bacteriei lactobacillus acidophilus, ce se regăseşte de obicei în iaurt, chefir, sana. Ei spun că acest probiotic ar putea fi transformat pe viitor într-un vaccin.