Prima pagină » Coronavirus » COVID-19. Analiza amplă a unui medic francez pe 2.500 de radiografii toracice relevă: „Ar fi apărut încă din noiembrie în regiune!” 

COVID-19. Analiza amplă a unui medic francez pe 2.500 de radiografii toracice relevă: „Ar fi apărut încă din noiembrie în regiune!” 

COVID-19. Analiza amplă a unui medic francez pe 2.500 de radiografii toracice relevă: „Ar fi apărut încă din noiembrie în regiune!” 
, Image: 173863555, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

Șeful departamentului de imagistică medicală de la Sppitalul albert Schweitzer din Colmar, Alsacia, susține că noul coronavirus ar fi apărut în această regiune încă de la mijlocul lunii noiembrie.

Acesta a realizat o amplă analiză a 2.456 de radiografii toracice și a ajuns la concluzia că primul pacient infectat cu noul coronavirus din regiune ar fi putut fi un bărbat care a fost internat în spital pe 16 noiembrie.

Doctorul Michel Schmitt a analizat toate radiografiile toracice care au fost făcute în cadrul departamentului pe care îl conduce în perioada 1 noiembrie – 30 aprilie, potrivit Huffington Post.

Aceste radiografii vizau mai multe tipuri de patologii: pulmonare, cardiace, traumatice.

Ulterior, cele care prezentau leziuni asemănătoare cu cele provocate de coronavirus au fost din nou analizate de alți doi radiologi iar rezultat a fost faptul că, probabil, primul pacient infectat cu SARS-CoV-2 a fost internat în spital pe 16 noiembrie 2019. Ulterior, „a urmat o progresie foarte lentă (n.r. a cazurilor) până la sfârșitul lunii februarie, urmatată de o creștere rapidă începând cu 31 martie”.

„Virusul s-a disperat apoi foarte sporadic”

„Primele cazuri exitau deja în regiune încă de la începutul lunii noiembrie”, a susținut doctorul Michel Schmitt.

Se pare că „virusul s-a disperat apoi foarte sporadic” iar „contagiunea s-a accelarat în timpul evenimentelor de sfârșit de an: piețele de Crăciun, sărbătorile petrecute în familie, până când epidemia a explodat după adunarea religioasă din Mulhouse, la sfârțitul lunii februarie”, a mai explicat radiologul.

Se pare că Michel Schmitt a realizat această amplă anchetă sau analiză deoarece „mai multți profeționiști din domeniul sănătății au remarcat în această iarnă boli atipice în rândul copiilor și al adulților, care semănau cu gripa: temperatura și tuseau au evoluat mai mult decât de obicei (de la două la trei săptămâni), afonia, pierderea gstului și a mirosului, stare neobișnuită de oboseală constantă, pierdere în greutate”.

Autor