Numărul de decese cauzat de epidemia COVID-19 în Italia a crescut cu 681, la 15.362, o creștere ceva mai mică decât cele observate în ultimele zile. Și în Germania cazurile confirmate au crescut cu 6.082 în ultimele 24 de ore, în ușoară scădere față de o zi înainte, anunță Reuters, citată de Mediafax.
În Italia numărul total de cazuri confirmate a crescut la 124.632 de la 119.827 raportate vineri, o creștere de 4.805, ceea ce a încurajat speranțele că bolii a ajuns la platou.
Dintre cei infectați inițial la nivel național, 20.996 au fost declarați vindecați sâmbătă, în comparație cu 19.758 în urmă cu o zi.
Pe plan global numărul cazurilor de coronavirus a trecut 1 milion și peste 60.000 de persoane au murit.
Australia a raportat o scădere continuă a noilor infecții și a efectuat cea mai mare operațiune maritimă pe timp de pace pe portul Sydney, alimentând navele de croaziere străine înainte de a le expulza din apele locale.
Prim ministrul spaniol Pedro Sanchez va solicita parlamentului să extindă măsurile de carantină cu încă 15 zile, până în 26 aprilie. Ritmul zilnic al noilor infecții și decese a încetinit sâmbătă într-una dintre cele mai afectate țări din lume.
Este puțin probabil ca Marea Britanie să renunțe la carantină până la sfârșitul lunii mai, chiar dacă răspândirea coronavirusului a început să încetinească. Un consilier guvernamental principal a spus că numărul morților a crescut la 4.313.
Cazurile confirmate din Germania au crescut cu 6.082 în ultimele 24 de ore, în ușoară scădere față de ziua precedentă, conform datelor de la Robert Koch Institute.
Două dintre principalele focare ale coronavirusului din Statele Unite ale Americii – New York și Louisiana – au raportat vineri cele mai mari salturi în cazul deceselor COVID-19.
În New York City au fost mai mult de un sfert din cele 7.077 de decese din SUA. Infecțiile cunoscute din SUA, care se apropie de 275.000 de cazuri, au reprezentat aproximativ 25% din cele peste 1 milion de cazuri raportate la nivel mondial.
Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a amânat lansarea unor mega-proiecte, inclusiv Marele Muzeu Egiptean și mutarea funcționarilor publici într-o nouă capitală, planificată până în 2021, începând cu 2020, din cauza epidemiei de coronavirus, a declarat președinția.
Coronavirusul a infectat mai mult de 3.000 de oameni în Africa sub-Sahariană și a ucis aproximativ 100, ceea ce a determinat unele dintre cele mai sărace țări ale lumii să își închidă granițele terestre și maritime.