COVID-19 | O bancă intenționează să ardă bani pentru a limita răspândirea coronavirusului
Banca Centrală a Coreei de Sud a anunțat punerea în carantină pentru 14 zile a bancnotelor pentru a stopa răspândirea coronavirusului. De asemenea, reprezentanții băncii nu exclud varianta arderii bancnotelor infectate.
Banca Centrală a Coreei de Sud (BOK) a anunțat că bancnotele vor fi supuse unui proces de spălare la temperaturi foarte ridicate, potrivit Reuters.
„BOK va păstra în siguranţă timp de două săptămâni toți banii care vin la Banca Centrală de la creditorii locali, luând în considerare faptul că virusul dispare după nouă zile”, a declarat un oficial al instituţiei care a explicat că au fost înăsprite procedurile de rutină pentru incinerarea bancnotelor potenţial infectate.
Potrivit procedurilor de rutină din Coreea de Sud, bancnotele sunt supuse unor temperaturi de 150 de grade Celsius timp de două-trei secunde, apoi sunt păstrate la temperature de 42 de grade Celsius după împachetarea lor, process prin care bancnotele sunt dezindectate, a precizat BOK.
Bilanțul deceselor din cauza coronavirusului în Coreea de Sud a crescut la 46
Încă două persoane au murit în Coreea de Sud din cauza coronavirusului, astfel bilanțul deceselor a ajuns la 46, potrivit CNN. Anunțul a fost făcut, sâmbătă, de șeful Institutului Național de Sănătate din Coreea de Sud Kwon Jun-wook.
Din cazurile confirmate în țară, aproximativ 73% dintre acestea sunt asociate cu transmiterea într-un grup, a spus Kwon, în timp ce 27% au fost cazuri sporadice ce încă sunt investigate.
De sâmbătă, 4,297 de cazuri au avut legătură cu grupul religios Shincheonji din cauza căruia există 63,5% de cazuri la nivel național.
Printre cazurile confirmate în interiorul grupului religios, 3.716 dintre acestea sunt în orașul sud-estic Daegu.
Astfel, sâmbătă, cazurile confirmate în Coreea de Sud au crescut la 6.767, mai mult cu 174 de cazuri, față de vineri după-amiază, relatează Reuters.
Numărul persoanele infectate cu virusul a crescut în Coreea de Sud de la mijlocul lunii februarie, când o femeie de 61 de ani cunoscută ca „Pacientul 31” a avut testul pozitiv la coronavirus după ce a participat la o slujbă la Biserica Shincheonji din orașul sud-estic Daegu.
Alte câteva cazuri au fost raportate la un complex de apartamente, sâmbătă, în Daegu, unde locuiesc câțiva dintre enoriași.
Fondatorul bisericii, Lee Man-hee, și-a cerut scuze, luni, după ce mai mulți enoriași au spus că epidemia este „o mare calamitate”.
În schimb, Comisia Internațională a Libertății Religioase din SUA și-a exprimat îngrijorarea că enoriașii bisericii Shincheonji sunt învinuiți pentru răspândirea coronavirusului.
„Îndemnăm guvernul sud-coreean să condamne găsirea unor țapi isăpșitori și să respecte libertatea religioasă în acțiunile pentru combaterea epidemiei”, a scris Comisia Internațională a Libertății Religioase din SUA, vineri, pe Twitter.
Coronavirusului care a apărut în China s-a răspândit în peste 90 de țări și a infectat peste 100.000 de oameni, fiind 3.400 de persoane la nivel global.
Coreea de Sud a decis, vineri, să suspende visele pentru Japonia ca răspuns la restricțiile de călătorie impuse de Tokyo coreenilor, de teama că noul coronavirus ar putea reaprinde un conflict între cele două state care datează din Al Doilea Război Mondial.
Doctorul Mike Ryan, specialist la Organizația Mondială de Sănătate (OMS), a spus într-o declarație de presă susținută vineri la Geneva că atât Japonia, cât și Coreea de Sud ar trebuie să se concentreze pe controlarea epidemiei și pe salvarea vieților nu pe „o dispută politică legată de restricțiile de călătorie”.
OMS a adăugat, vineri, că toate țările ar trebui să aibă prioritară controlarea epidemiei de coronavirus.