Prima pagină » Coronavirus » COVID-19. OMS, avertisment despre ridicarea prea rapidă a restricțiilor: „Indivizii şi societatea trebuie să fie pregătiţi pentru un stil de viaţă diferit”

COVID-19. OMS, avertisment despre ridicarea prea rapidă a restricțiilor: „Indivizii şi societatea trebuie să fie pregătiţi pentru un stil de viaţă diferit”

COVID-19. OMS, avertisment despre ridicarea prea rapidă a restricțiilor: „Indivizii şi societatea trebuie să fie pregătiţi pentru un stil de viaţă diferit”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat marţi că ridicarea oricăror restricţii impuse pentru oprirea răspândirii noului coronavirus trebuie să fie graduală, întrucât dacă interdicţiile vor fi relaxate prea curând va exista o revenire a infectărilor.

Măsurile de izolare s-au dovedit eficiente, iar oamenii trebuie să fie pregătiţi pentru a adopta un stil de viaţă diferit, care să permită funcţionarea societăţii, dar şi ţinerea sub control a răspândirii coronavirusului, a spus Takeshi Kasai, director regional pentru Pacificul de Vest în cadrul OMS, scrie Reuters.com.

Trebuie să adaptăm felul în care trăim, precum şi sistemele de sănătate odată cu desfăşurarea epidemiei, a susţinut Kasai în timpul unei conferinţe de presă online.

„Cel puţin până când va fi identificat un vaccin sau un tratament eficient, acest proces va trebui să devină noua noastră normalitate”.

Guvernele care iau în considerare ridicarea restricţiilor trebuie să procedeze cu prudenţă şi în mod gradual, monitorizând în continuare situaţia epidemiologică, a mai spus acesta. Atât timp cât virusul circulă, nicio ţară nu este pusă la adăpost în faţa unei potenţiale epidemii copleşitoare, a mai precizat oficialul.

„Indivizii şi societatea trebuie să fie pregătiţi pentru un stil de viaţă diferit”, a spus acesta.

Deşi regiunea Pacificului de Vest nu a fost atât de grav lovită de pandemie în ultimele săptămâni în comparaţie cu Statele Unite sau Europa, a existat o creştere a numărului de cazuri în ţări precum Japonia şi Singapore.

Kasai avertizează de asemenea că epidemia nu trebuie să perturbe programele de vaccinare împotriva altor boli precum poliomielita, rujeola şi rubeola. În caz contrar, regiunea Pacificului de Vest s-ar putea confrunta cu o nouă criză în contextul în care sistemele de sănătate sunt deja suprasolicitate, a mai spus Takeshi Kasai

Citește și