Virusul COVID-19 are capacitatea de a bloca durerea și masca boala în stadiile incipiente, pe măsură ce se răspândește în tot corpul, arată un nou studiu, citat de jurnaliștii de la DailyMail.
Oamenii de știință, care au efectuat cercetări pe șoareci, au descoperit că proteina spike, pe care virusul o folosește pentru a intra în celule, se atașează de un receptor și inversează complet calea de semnalizare a durerii, scrie Daily Mail.
Mai mult decât atât, ameliorarea durerii poate apărea în decurs de 30 de minute de la infectare și durează câteva ore, chiar și zile.
O echipă de la Universitatea din Arizona susține că descoperirile ar putea explica de ce aproape jumătate din toți pacienții cu Covid-19 nu prezintă simptome.
Probabil, motivul răspândirii neîncetate a Covid-19 este că, în primele etape, te plimbi de parcă nimic nu este în neregulă, deoarece durerea ta a fost suprimată. Ai virusul, dar nu te simți rău, pentru că dispare durerea. Dacă putem dovedi că această ameliorare a durerii cauzează răspândirea Covid-19, ar fi o descoperire foarte valoroasă”, a declarat profesorul Rajesh Khanna, de la Universitatea din Arizona.
Virusul Sars-CoV2 a suferit mutații importante potrivit unui articol din prestigioasa revistă științifică Cell. Profesorul Virgil Păunescu, creatorul vaccinului românesc anti-COVID, explică pentru cititorii Gândul.ro ce reprezintă noua mutație G-614 și care sunt consecințele ei: „Rezultatele nu sunt definitive, însă până în prezent arată că virusul acesta nou mutat, G-614 are afinitate mai mare, adică este mai infecțios”. Cât privește tratamentul, Virgil Păunescu spune că nu există un tratament pentru virusul COVID-19, ci doar pentru complicațiile pe care acest virus le aduce. Soluția rămânând vaccinul.