COVID-19 poate păcăli organismul. Motivul pentru care putem să fim infectați și să nu știm

Publicat: 11 10. 2020, 12:41
Bilanț coronavirus: Record de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Pentru prima dată, România trece de 2.000 de cazuri pe zi. Sursa foto: Shutterstock

Virusul COVID-19 are capacitatea de a bloca durerea și masca boala în stadiile incipiente, pe măsură ce se răspândește în tot corpul, arată un nou studiu, citat de jurnaliștii de la DailyMail.

Studiu: Coronavirusul poate bloca durerea

Oamenii de știință, care au efectuat cercetări pe șoareci, au descoperit că proteina spike, pe care virusul o folosește pentru a intra în celule, se atașează de un receptor și inversează complet calea de semnalizare a durerii, scrie Daily Mail.

Mai mult decât atât, ameliorarea durerii poate apărea în decurs de 30 de minute de la infectare și durează câteva ore, chiar și zile.

O echipă de la Universitatea din Arizona susține că descoperirile ar putea explica de ce aproape jumătate din toți pacienții cu Covid-19 nu prezintă simptome.

Probabil, motivul răspândirii neîncetate a Covid-19 este că, în primele etape, te plimbi de parcă nimic nu este în neregulă, deoarece durerea ta a fost suprimată. Ai virusul, dar nu te simți rău, pentru că dispare durerea. Dacă putem dovedi că această ameliorare a durerii cauzează răspândirea Covid-19, ar fi o descoperire foarte valoroasă”, a declarat  profesorul Rajesh Khanna, de la Universitatea din Arizona.

Creatorul vaccinului românesc anti-COVID: „Ne așteptăm ca evoluția acestui virus să nu fie spre o formă mai ușoară, ci spre una mai agresivă”!

Virusul Sars-CoV2 a suferit mutații importante potrivit unui articol din prestigioasa revistă științifică Cell. Profesorul Virgil Păunescu, creatorul vaccinului românesc anti-COVID, explică pentru cititorii Gândul.ro ce reprezintă noua mutație G-614 și care sunt consecințele ei: „Rezultatele nu sunt definitive, însă până în prezent arată că virusul acesta nou mutat, G-614 are afinitate mai mare, adică este mai infecțios”. Cât privește tratamentul, Virgil Păunescu spune că nu există un tratament pentru virusul COVID-19, ci doar pentru complicațiile pe care acest virus le aduce. Soluția rămânând vaccinul.