Prima pagină » Coronavirus » COVID-19. România a primit un medicament experimental din Japonia, pentru tratarea infecțiilor provocate de coronavirus

COVID-19. România a primit un medicament experimental din Japonia, pentru tratarea infecțiilor provocate de coronavirus

COVID-19. România a primit un medicament experimental din Japonia, pentru tratarea infecțiilor provocate de coronavirus
Tratament coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Sănătăţii anunţă primirea unei donaţii din partea Guvernului Japoniei, constând într-un lot de 12.200 de tablete de Avigan (Favipiravir), medicament experimental dezvoltat de compania niponă Toyama Chemicals şi utilizat în tratamentul afecţiunilor cauzate de noul coronavirus.

 „Donaţia, realizată în urma demersurilor efectuate de MAE pe cale diplomatică şi de către Ministerul Sănătăţii, face parte dintr-un program umanitar în valoare de 1 milion USD desfăşurat de Guvernul Japoniei, în cadrul căruia medicamentul va fi distribuit cu titlu gratuit în 38 de ţări solicitante (dintre cele peste 70 de ţări care şi-au exprimat dorinţa de a fi incluse în acest studiu clinic)”, au transmis, sâmbătă, cele două ministere.

Tratament pentru 100 de pacienți

Cele 12.200 de tablete alocate României reprezintă tratamentul pentru 100 de pacienţi suferinzi de COVID-19.

„MAE şi Ministerul Sănătăţii îşi exprimă satisfacţia faţă de decizia Guvernului Japoniei de a include România printre beneficiarii programului şi consideră că acest gest este definitoriu pentru relaţia strânsă de prietenie dintre România şi Japonia şi, totodată, pentru solidaritatea internaţională în faţa pandemiei COVID-19. MAE şi Ministerul Sănătăţii adresează totodată mulţumiri deosebite Ambasadei Japoniei la Bucureşti pentru sprijinul preţios acordat în concretizarea acestui demers”, se arată în comunicatul celor două instituții.

Folosit în Japonia din 2014

Favipiravir, un medicament pentru gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a demonstrat reacţii adverse evidente în studiul clinic, a declarat într-o conferinţă de presă Zhang Xinmin, citat de Agerpres, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Rezultatele au demonstrat că pacienţii cărora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 – boala provocată de noul coronavirus.

 

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele