Cum atacă noul coronavirus organismul. Diferențe uriașe descoperite în autopsiile pacienților Covid!
Diferențe uriașe între autopsiile pacienților cu Covid-19 și cei care au decedat din cauza altor tipuri de gripă. Profesorul Sabina Zurac a vorbit la Antena 3 despre organele afectate de noul coronavirus, oferind o explicație și pentru faptul că nu tuturor decedaților de Covid li se face autopsie.
Cel mai important lucru de știut este acela că toți pacienții cu SARS-CoV-2 sunt contagioși, chiar și după moarte, iar medicii ar putea fi expușI unui risc uriaș de infectare.
Autopsia pacientului Covid. Ce observații au de făcut medicii
„Afectarea în Covid la nivel necroptic se evidențiază la nivelul tuturor organelor. Afectarea principală este la nivel pulmonar, unde o pneumonie Covid, cu o afectare aleveolară (alveolele sunt spațiile aeriene cele mai delicate din plămân și vă dați seama că în asocierea de îngroșare a septurilor prin hiperplazie a celulelor și depunere de fibrină, schimburile gazoase se fac foarte greu), îmbracă mai multe forme, în special în pneumonia Covid. Este afectare alveolară de grad I și II.
Am putut face comparație cu leziunile din gripă, am studiat peste 100 de necropsii cu gripă AH1N1, în care afectarea alveolară difuză este mult mai severă, în general de gradul II – III. De asemenea, în pneumonia Covid, spre deosebire de gripă, avem microtromboze la nivelul tuturor vaselor, predominant la nivelul vaselor mici pulmonare. Cordul este afectat cu un proces de miocardită, de asemenea mici cheaguri de sânge obstruează vasele mici din miocard, și, de asemenea, leziuni specifice, denumite distrofii miocardice, de un aspect caracteristic”, povestește profesorul Sabina Zurac.
Pacientul Covid are toate organele afectate
Atenție, plămânii și inima nu sunt singurele organe atacate de noul coronavirus, mai zice reputatul medic!
„De asemenea, ficatul era afectat, toți pacienții au prezentat steatoză, încărcare grasă a ficatului, deși unul dintre ei era extrem de slab. Doar trei dintre aceștia erau puțin supraponderali. În celelalte organe, splină, rinichi, în suprarenale, am găsit microinfarcte datorate microtrombozelor, iar doi dintre pacienți au prezentat trombembolie masivă din cauza trombozelor, cheagurilor de sânge, care s-au format în vena cavă înferioară, la nivel supra-hepatic. Practic, tratamentul anti-coagulant este extrem de important la pacienții cu Covid”, mai spune medicul.