Prima pagină » Coronavirus » Cum gestionează primăriile de sector închiderea piețelor! Cum ți se par aceste măsuri?

Cum gestionează primăriile de sector închiderea piețelor! Cum ți se par aceste măsuri?

Cum gestionează primăriile de sector închiderea piețelor! Cum ți se par aceste măsuri?

Primăriile de sector din Capitală transmit că au găsit soluții parțiale pentru a ameliora situația creată de închiderea piețelor! Ce transmit primăriile din sectoarele 6 și 4.

„În contextul celor mai recente decizii luate de  autorități, referitoare la prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, Primăria Sectorului 6 anunță măsurile luate în legătură cu piețele din sector.

Piețele din Sectorul 6 se impart în două categorii: (1) piețe aflate în administrarea Primăriei și (2) piețe aflate în administrarea privaților”, a transmis duminică Primăria sectorului 6 din Capitală.

 Situația piețelor administrate de către Primăria Sectorului 6 se prezintă astfel

► Piața “Valea Ialomiței”. Este piață închisă, relocăm cele 60 de tarabe pe platoul parcării supraterane, cu asigurarea măsurilor suplimentare (trasee etc.);

► Piața “Orizont”. Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă. Sunt tarabe libere, poate primi producători de la alte piețe – 44 de tarabe;

► Piața „Apusului”.  Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă – 44 de tarabe;

► Piața „Giulești”.  Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă – 6 tarabe.

Situația piețelor administrate de către operatori privați

► Piața “Crângași”. Este piață închisă, relocăm cele 48 de tarabe în parcare și în parcarea de peste linia tramvaiului 41. Atenție, relocarea va fi operațională de marți, 10 noiembrie!

► Piața “Drumul Taberei 1” este piață închisă, relocăm cele 60 de tarabe pe platoul lateral și pe trotuarul din fața pieței și parțial în parcare (unde nu sunt lucrări Termoenergetica).

► Piața “Drumul Taberei 2” (cea din spate). Este piață închisă, Primăria va amenaja, pentru producătorii care doresc, tarabe în parcarea adiacentă.

► Piața “Chilia Veche”. Este administrată de către Carrefour în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piața “Politehnicii” Iuliu Maniu.  Este administrată de către Lidl în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piața “Lidl – Crângași”.  Este administrată de către Lidl în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piața “Veteranilor I” este parțial deschisă, poate funcționa parțial. Se va stabili împreună cu Poliția Națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale.

► Piața “Veteranilor II”. Poate funcționa parțial. Se va stabili împreună cu Poliția Națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale.

► Piața “Gorjului”. Pot funcționa tarabe pe culoarul de acces, acesta fiind generos. Se va stabili împreună cu Poliția Națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale.

„În afara situațiilor identificate în acest moment, avem în vedere și soluția piețelor volante, fiind evaluată oportunitatea deschiderii acestora în diferite locații”, mai transmite primprie sectorului 6.

Cum se prezintă situația în sectorul 4

Totodată, producătorii care au închiriate tarabe în noua piață a Sudului, vor fi relocați în piața volantă pe care administrația locală o va amenaja la parterul parcării etajate afllată la doar câțiva metri distanță, anunță Primăria sectorului 4.

Alternativa pentru spațiile de vânzare din Piața Progresul va fi parcarea de pe acoperișul pieței de pe Șoseaua Giurgiului, iar în privința Pieței Apărătorii Patriei, zona de vânzare va fi amenajată tot în apropiere, pe amplasamentul fostului târg de miei.

Producătorii din piețele Norilor și Timpuri Noi vor avea ca alternativă de locație de vânzare parcarea situată pe strada Secerei

Producătorii din piețele Norilor și Timpuri Noi vor avea ca alternativă de locație de vânzare parcarea situată pe strada Secerei, în proximitatea Palatului Național al Copiilor, iar celor de la Piața Berceni-Olteniței li se va pune la dispoziție, pentru desfacerea produselor, parterul parcării etajate din spatele sediului pieței, de pe strada Tulnici.

Totodată, producătorii de la Piața Străduinței vor fi relocați în parcarea din proximitatea acesteia.

Primăria susține că noile spații vor fi disponibile în maximum 48 de ore.

Cât privește magazinele situate în piețele din sectorul 4, cu obiect de vânzare altul decât comercializarea de fructe și legume, acestea vor rămâne deschise, cu obligația administratorilor piețelor de a stabili noi circuite de intrare/ieșire, astfel încât să fie respectate cu strictețe noile reglementări specifice privind limitarea infecțiilor cu noul coronavirus.

În paralel, Primăria Sectorului 4 a transmis autorităților centrale solicitări privind evaluarea punctuală a situației de la Piața Sudului și Piața Progresul, ambele reconfigurate recent si adaptate noilor cerințe legale, astfel încât decizia de a opri temporar activitatea să fie una fundamentată pe condițiile reale din ambele locații.

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele