Cum va evolua pandemia de COVID-19 în România în următoarea lună. Proiecția Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor

Cum va evolua pandemia de COVID-19 în România în următoarea lună. Proiecția Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor
Bilanțul cazurilor de COVID-19 din România
Publicat: 17/09/2020, 17:11
Actualizat: 17/09/2020, 17:14

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a publicat, joi, proiecția privind evoluția numărului de cazuri noi de COVID-19 și a fatalității în statele Uniunii Europene și în Regatul Unit al Marii Britanii, până la data de 14 octombrie.

Conform proiecției publicate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (European Center for Disease Control – ECDC), în România, numărul de cazuri noi nu va înregistra o scădere în următoarele 30 de zile. În ceea ce privește decesele, din graficul ECDC se poate vedea o ușoară scădere estimată a fatalității.

În grafic sunt evidențiate perioadele când s-au impus restricții de mișcare (cu roșu), închiderea spațiilor publice, de orice fel (în albastru), suspendarea adunărilor publice cu peste 50 de persoane (în verde) și portul obligatoriu al măștii în public – spații publice închise și transport public (în negru).

Exceptând numărul stabil de cazuri noi, graficele realizate de ECDC pentru România arată un trend descendent prevăzut pentru mai mulți indicatori până la data de 14 octombrie, respectiv cazuri spitalizate, cazuri în terapie intensivă, număr zilnic de decese, noi internări, în spitale, dar și în secțiile ATI.

Reprezentații ECDC au realizat proiecția asupra evoluției pandemiei de SARS-CoV-2 aplicând un model matematic pe baza datelor înregistrate în urma testelor efectuate între 1 iunie și până la data de 8 septembrie și având în vedere restricțiile și măsurile aplicabile la nivel național, și în contextul în care presupun că acestea vor fi continuate.

Reprezentanții ECDC  admit limitările modelului și recomandă interpretarea prudentă a datelor rezultate din aplicarea lui, precum și evitarea comparațiilor între state.

Proiecția pe 30 de zile a ECDC by Gandul.info on Scribd

Avertisment: „Pandemia nu s-a terminat”

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor transmisese, miercuri, un semnal de alarmă privind creșterea numărului de cazuri confirmate  cu noul coronavirus în multe țări din Uniunea Europeană, Spațiul Economic European și în Regatul Unit al Marii Britanii, ca urmare a ridicării restricțiilor și a relaxării măsurilor preventive, precum distanțarea fizică.

Reprezentanții ECDC transmiteau că, potrivit celor mai recente date cu privire la răspândirea COVID-19, rata de incidență la 14 zile în țările UE/SEE și în Regatul Unit al Marii Britanii a fost în creștere timp de mai mult de 50 de zile, cu peste mai mult de jumătate din statele UE care înregistrau o creștere a cazurilor.

Anunțul ECDC vine în contextul în care autoritățile române au anunțat, miercuri, un nou record al numărului de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore, respectiv 1.731.

Reprezentanții ECDC au transmis că, în contextul în care școlile se redeschid și din ce în ce mai multe activități se desfășoară în interor, creșterea cazurilor vine să reamintească faptul că pandemia nu s-a terminat, și au recomandat din nou respectarea unor măsuri preventive simple, precum:

  • O igienă mai bună a mâinilor;
  • Conduită/Etichetă corectă pentru tuse și respirație;
  • Folosirea corectă a măștilor de protecție;
  • Izolarea acasă când apar chiar simptome ușoare de boală;
  • Distanțare fizică;

Potrivit ECDC, cele mai recente date confirmă importanța distanțării fizice pentru prevenirea transmiterii de la persoană la persoană. S-a dovedit că distanțarea fizică de un metru sau mai mult paote asigura reducerea de cinci ori a riscului de transmitere, iar fiecare metru adăugat la această distanță asigură un efect de protecție de două ori mai mare.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
Mai bine de jumătate de ţară intră sub cod galben de caniculă începând de duminică....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Doliu în lumea cinematografiei! Jon Landau, producătorul capodoperelor „Titanic” și „Avatar” a murit la 63...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
S-a dat lege OBLIGATORIE pentru toată România. Se aplică din luna OCTOMBRIE 2024
Harry și Meghan, colecționari de trofee ridicole
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Obiectele luminoase, descoperite în Universul timpuriu, îi derutează pe oamenii de știință
×