Prima pagină » Coronavirus » De ce unele persoane nu se îmbolnăvesc, deși stau în aceeași casă cu bolnavi de COVID-19? Explicațiile medicului Beatrice Mahler

De ce unele persoane nu se îmbolnăvesc, deși stau în aceeași casă cu bolnavi de COVID-19? Explicațiile medicului Beatrice Mahler

De ce unele persoane nu se îmbolnăvesc, deși stau în aceeași casă cu bolnavi de COVID-19? Explicațiile medicului Beatrice Mahler
Sursa: MEDIAFAX FOTO

De la începutul pandemiei și până în prezent au existat cazuri de familii cu patru sau cinci membri în care doi sau trei dintre ei se infectează cu SARS-CoV-2, iar ceilalți membri nu se infectează, cu toate că locuiesc în aceeași casă.

Spre exemplu, se infectează soția și copiii, dar soțul nu, sau invers. Managerul Institutului Marius Nasta din București, medicul Beatrice Mahler, a confirmat, în cadrul unei intervenții la Digi24, că există astfel de cazuri și a subliniat că pot fi două aspecte diferite în ceea ce privește astfel de situații.

„Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvoltă simptome ale bolii și atunci, cel puțin conform definiției de caz, ele nu sunt testate și practic, nu depistăm cazul pozitiv pentru că el nu s-a testat. Dar există și posibilitatea ca persoanele respective să aibă o imunitate bună, o imunitate de moment care să permită ca această infecție să nu se producă în corpul lor. Sunt studii în acest sens, nu sunt date publicității, dar se ridică problema unui sistem imunitar eficient”, a explicat medicul la Digi24.

Beatrice Mahler: Nu trebuie să ne bazăm doar pe imunitatea naturală

Dr. Beatrice Mahler a mai spus că sistemul imunitar nu funcționează la aceeași capacitate în permanență, acesta fiind influențat de o serie de factori. Tocmai de aceea, spune specialistul, este important să nu ne bazăm doar pe imunitatea naturală, ci să ne vaccinăm împotriva SARS-CoV-2.

„Ce trebuie să reținem însă este că sistemul imunitar nu este constantă permanentă în viața noastră, el variază foarte mult în funcție de factori externi, de stres, de modul în care ne alimentăm, de respectarea orelor de somn. Or, dacă aceste lucruri se modifică de la o săptămână la alta, și răspunsul imun al organismului nostru față de orice boală, față de orice infecție se modifică. Prin urmare, nu trebuie să ne bazăm pe imunitatea naturală, ci trebuie să găsim soluții – și vaccinul este o soluție – să stimulăm imunitatea și să ajutăm formarea de anticorpi în organism specifici bolilor cu care riscăm să ne întâlnim”, a mai spus Beatrice Mahler.

Ea spune că și cantitatea de particule care ajunge în organism contează foarte mult și, la fel ca mulți alți medici, spune că nu trebuie să ne fie frică de curenții de aer.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele