Prima pagină » Coronavirus » „Degetele COVID-19”, cel mai nou simptom specific COVID-19. Cum se manifestă și cine sunt cei afectați

„Degetele COVID-19”, cel mai nou simptom specific COVID-19. Cum se manifestă și cine sunt cei afectați

„Degetele COVID-19”, cel mai nou simptom specific COVID-19. Cum se manifestă și cine sunt cei afectați

Medicii au descoperit un nou simptom asociat infectării cu noul coronavirus, și anume, „degetele COVID”. Potrivit specialiștilor, acesta poate apărea și la degetele de la mâini, dar se manifestă cu precădere la degetele de la picioare. 

Problema poate apărea atât la nivelul degetelor de la mâini, cât și la cele de la picioare. Cu toate acestea, este mult mai întâlnită la cele de la picioare. Acestea devin roșii și umflate, după care se transformă în violet. De asemenea, poate fi afectat un singur deget, sau chiar toate degetele.

Un nou simptom COVID-19

Un simptom COVID-19 care începe să fie tot mai semnalat în literatura științifică – degetele de COVID.Umflături roșii cu mâncărime intensă, ușor dureroase la atingere – tind să apară mai ales la tineri asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară.Vestea bună – de obicei trec de la sine, fără tratament (dacă nu dispar, mergeți la un dermatolog)”, scrie Răzvan Cherecheş, profesor universitar la Iowa University, în SUA, şi director al departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeş Bolyai din Cluj.

Vaccinurile anti-COVID ar putea fi ineficiente în fața noilor mutații din Africa de Sud și Brazilia

Mutația Covid din Africa de Sud prezintă un risc „semnificativ mai mare” de infectare și ar putea câștiga în lupta cu vaccinurile existente anti-COVID, relevă un studiu.

Tulpinile descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia au suferit mutații ale proteinei spike, care permit virusului să se atașeze de celulele umane, scrie Daily Mail.

Dar există o mutație numită E484K, în tulpinile din Africa de Sud și Brazilia, care îi îngrijorează pe experți, deoarece ar putea „ocoli” imunitatea.

Cercetătorii din Africa de Sud au comparat varianta 501Y.V2 cu plasma convalescentă de la pacienții Covid-19.

Aceștia au descoperit că este rezistentă în fața anticorpilor obținuți după infectările anterioare cu Covid, însemnând că poate „ignora” imunitatea oferită de vaccin.

Autor