Prima pagină » Coronavirus » Director de spital: DSP blochează suplimentarea de paturi la ATI / Motivul este halucinant!

Director de spital: DSP blochează suplimentarea de paturi la ATI / Motivul este halucinant!

Director de spital: DSP blochează suplimentarea de paturi la ATI / Motivul este halucinant!

Directorul unui mare spital din România acuză DSP că ar fi blocat suplimentarea numărului de paturi din secția de Terapie Intensivă, pe motiv că ar fi prea apropiate între ele! Și asta în plină criză de locuri la ATI!

„DSP a constatat că nu se respectă distanța dintre paturile existente în clinica de Terapie Intensivă și, bineînțeles, existând neconformități, ne-a atras atenția și ne-a recomandat să facem în așa fel încât această distanță să fie respectată.

Până în momentul controlului, noi eram preocupați pentru a mări numărul de paturi în clinica de Terapie Intensivă.

„Sunt mulți în așteptare zilnic în găsirea unui loc liber în secția de Reanimare”

Această preocupare este în continuare, pentru că avem foarte mulți pacienți care au nevoie, pacienți cu criterii de internare în clinica de Terapie Intensivă, sunt mulți în așteptare zilnic în găsirea unui loc liber în secția de Reanimare, cum spunem noi, însă în acest moment nu mai putem practic mări numărul de paturi”, a declarat Cristina Geormăneanu, director medical Spitalul Județean de Urgență Caiova, citată de Anena 3.

Solicitarea DSP vine într-un moment critic pentru spitalele din România, care efectiv nu mai au locuri la ATI pentru pecineții aflați în starea gravă din cauza noului coronavirus!

Managerul Institutului “Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler, a declarat astăzi că mulți pacienți ajung la spital, direct în terapie intensivă, cu forme agravate de pneumonie cauzată de Covid-19, aceștia nefiind testați pentru boala în cauză. Conducătorul instituției afirmă că aceste persoane nu apelează la medicul de familie sau serviciul 112 decât când nu mai pot respira.

Beatrice Mahler: „Nu înțeleg de ce aceste persoane așteaptă să se vindece la domiciliu”

Beatrice Mahler spune că nu poate înțelege temeiul pentru care foarte multe persoane încearcă să se trateze la domiciliu, având în vedere gravitatea bolii.

“Suntem încă la un nivel destul de ridicat. E un număr mare de teste pozitive și un număr mare de pacienți care se adresează spitalelor, în condițiile în care, din punctul meu de vedere, numărul de pacienți care au simptomatologie și care sunt la domiciliu încă netestați este mare. Tot mai mulți pacienți ajung cu forme severe de pneumonie care necesită internare și nu au testare efectuată. În jurul lor au alte persoane pozitive, simptomatice, dar care nu sună nici măcare medicul de familie și nici DSP pentru a solicita testare sau 112.

„Este o situație care a început să fie prezentă în ultimele zile”

Este o situație care a început să fie prezentă în ultimele zile sau pe care eu am constatat-o la Institutul “Marius Nasta” ca fiind prezentă sau din ce în ce mai frecventă. Pacienți cu forme severe de afectare care ajung în Institut cu saturații de 50-60%, veniți direct de la domiciliu, netestați și care nu se reușește compensarea stării lor de insuficiență respiratorie și necesită internarea în terapie intensivă.

Nu înțeleg de ce aceste persoane așteaptă să se vindece la domiciliu atunci când văd că starea lor de sănătate nu e bună și nu apelează la medicul de familie sau la serviciul 112, decât într-un moment în care riscul pentru viața lor este major, a spus Beatrice Mahler, la Digi 24.

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele