Prima pagină » Coronavirus » Directorul OMS: Numărul de cazuri de COVID-19 a început să crească din nou la nivel mondial, după ce scăzuse timp de șase săptămâni

Directorul OMS: Numărul de cazuri de COVID-19 a început să crească din nou la nivel mondial, după ce scăzuse timp de șase săptămâni

Directorul OMS: Numărul de cazuri de COVID-19 a început să crească din nou la nivel mondial, după ce scăzuse timp de șase săptămâni
Directorul OMS: Numărul de cazuri de COVID-19 a început să crească din nou la nivel mondial, după ce scăzuse timp de șase săptămâni. Sursa foto: Shutterstock

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) ,Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat luni că numărul de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus este din nou în creștere la nivel mondial.

Acesta a adăugat că actuala creștere vine în urma a șase săptămâni de scădere a numărului de cazuri la nivel mondial, informează Digi24, care citează agenția Agerpres.

Totodată, Ghebreyesus a declarat că această creștere a numărului de cazuri a fost cauzată de relaxarea măsurilor de prevenție.

„Este dezamăgitor, dar nu surprinzător. Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Acesta a mai spus că trendul crescător a fost înregistrat în toate zonele lumii, mai puțin în Africa și în Pacificul de Vest.

Ghebreyesus: Nu vă bazați exclusiv pe vaccinare!

Șeful OMS a mai atras atenția comunității internaționale cu privire la faptul că nu trebuie să se bazeze exclusiv pe vaccinare și a adăugat că regulile de igienă rămân extrem de importante în lupta împotriva pandemiei.

Însă directorul Organizației susține că este încurajator că, în sfârșit, personalul medical din statele sărace a început să fie vaccinat, inclusiv în țări din Africa de Vest, precum Ghana sau Coasta de Fildeș.

Șeful OMS critică întârzierile în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19 din statele în curs de dezvoltare

Cu toate acestea, el se declară dezamăgit de tardivitatea cu care au ajuns vaccinurile în țările mai puțin dezvoltate.

„Este regretabil că acest lucru se întâmplă după aproape trei luni de când unele dintre ţările dezvoltate au demarat campaniile naţionale de vaccinare”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Până la finalul lunii mai, autoritățile se așteaptă ca 237 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 să fie pregătite pentru a fi distribuite în 142 de state în curs de dezvoltare.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele