Prima pagină » Coronavirus » Dorința de vaccinare, mai mare decât distanța! Un român a călătorit 800 de kilometri cu trenul ca să se imunizeze

Dorința de vaccinare, mai mare decât distanța! Un român a călătorit 800 de kilometri cu trenul ca să se imunizeze

Dorința de vaccinare, mai mare decât distanța! Un român a călătorit 800 de kilometri cu trenul ca să se imunizeze
Dorința de vaccinare, mai mare decât distanța! Un român a călătorit 800 de kilometri cu trenul ca să se imunizeze / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Dorința de vaccinare l-a determinat să călătorească 800 de kilometri pentru a se imuniza. Bărbatul din Constanța a mers tocmai până în Arad pentru a se imuniza anti-COVID-19. 

Un bărbat din Constanța și-a dorit atât de mult să se vaccineze încât a pornit la un drum lung – 800 de kilometri. Acesta a încercat să se programeze la un centru de vaccinare din zonă, dar nu a găsit locuri. Dorind să se imunizeze anti-COVID-19 cât mai curând, a mers tocmai în Arad.

Constănțeanul s-a programat pe platforma de vaccinare încă din luna ianuarie, însă atunci a găsit locuri cât mai curând doar la Arad. Astfel, la începutul lunii martie, acesta a fost vaccinat anti-COVID-19.

Dorința de vaccinare l-a determinat să călătorească 800 de kilometri pentru a se imuniza

Coordonatorul centrului de vaccinare din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență – Grădiște a confirmat acest lucru.

„Am avut, într-adevăr, la începutul lunii martie, o persoană venită tocmai din Constanța, pentru a se vaccina la Arad. Acesta nu este, însă, un caz singular. Zilnic avem persoane din alte județe care vin la noi, în urma programării prin intermediul platformei. Cei mai mulți sunt din județul Timiș. Avem zile când aproape jumătate dintre cei pe care îi vaccinăm sunt din Timiș, dar vin și din Bihor sau Bistrița.

Centrul de vaccinare din Grădiște a fost destul de greu încercat din punctul de vedere al patologiilor: am avut pacienți cu boli rare, alergii, boli autoimune, care au venit să se vaccineze la noi și nu știam dacă vor avea reacții adverse – și mai ales de ce natură – post vaccinare. Dar nu au fost evenimente deosebite, cu toate că eram pregătiți să intervenim cu medicație de toate felurile, dar și aparatură performantă, dacă ar fi fost necesar”, a declarat medicul epidemiolog Lenuța Timiș pentru aradon.ro.

Până pe 21 martie, peste 1.700.000 de români au fost vaccinați anti-COVID-19.