Prima pagină » Coronavirus » Dr. Adrian Marinescu, prima reacție după ce a apărut informația că o asistentă medicală ar fi murit după ce s-a vaccinat anti-COVID. “În niciun caz să…”

Dr. Adrian Marinescu, prima reacție după ce a apărut informația că o asistentă medicală ar fi murit după ce s-a vaccinat anti-COVID. “În niciun caz să…”

Dr. Adrian Marinescu, prima reacție după ce a apărut informația că o asistentă medicală ar fi murit după ce s-a vaccinat anti-COVID. “În niciun caz să...”

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul “Matei Balș” din Capitală, recomandă populației să aibă încredere în vaccinul anti-COVID și să nu țină cont de informațiile care apar în mediul on-line, potrivit cărora serul ar fi nociv pentru sănătate.

În ultimele zile, în special pe Facebook, au apărut mai multe știri false cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Spre exemplu, anumite persoane susțin că oamenii cu putere în stat care și-au administrat doza în direct nu ar fi primit, de fapt, același ser care va fi distribuit populației generale.

Mai mult, într-o altă știre s-a anunțat că o asistentă medicală din statul american Alabama ar fi murit după ce s-a vaccinat anti-COVID. Autoritățile au dezmințit, imediat, informațiile, pe care le-a catalogat ca fiind false.

Dr. Marinescu, despre vaccinul anti-COVID: “Este cât se poate de sigur!”

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul “Matei Balș” din Capitală, a explicat cum se prezintă, de fapt, situația, ocazie cu care a ținut să liniștească populația, pe care a asigurat-o că vaccinul sosit vineri în țară este cât se poate de sigur și eficient.

Campanie de informare din România se bazează exact pe acele dovezi științifice și atunci trebuie să plecăm de la această idee: dacă ne dorim totuși să căutăm și un al doilea filtru, trebuie s-o facem singuri. În niciun caz să căutăm sursele de pe internet sau sursele care nu au nicio legătură cu partea adevărată și cu dovezile științifice.

Știm că este un vaccin cât se poate de sigur obținut într-o perioadă scurtă. S-a discutat destul de mult și s-a explicat extrem de clar că această perioadă a fost scurtă pentru că, pe de o parte în condiții de pandemie toate resursele s-au cantonat către obținerea vaccinului și, în plus, s-a plecat de la o experiență bogată legată de celelalte virusuri SARS din aceeași familie”, a explicat dr. Adrian Marinescu, potrivit Antena 3.