Prima pagină » Coronavirus » ECDC avertizează: Până la sfârşitul lunii august, varianta Delta va reprezenta 90% din cazurile noi din Europa

ECDC avertizează: Până la sfârşitul lunii august, varianta Delta va reprezenta 90% din cazurile noi din Europa

ECDC avertizează: Până la sfârşitul lunii august, varianta Delta va reprezenta 90% din cazurile noi din Europa

În ciuda faptului că numărul de cazuri noi de infectare este în scădere pe continent, proporția din cazurile noi generată de varianta Delta este în creștere, cea mai afectată țară fiind Marea Britanie.

În perioada 7-21 iunie, varianta Delta era responsabilă pentru 95% din cazurile pozitive din Marea Britanie, arată datele oferite de autorități.

Totuși, chiar dacă a crescut numărul de cazuri, numărul de decese zilnice a rămas scăzut.

Varianta Delta a devenit dominantă şi în Portugalia şi Rusia.

Până la sfârşitul lunii august, varianta Delta ar urma să reprezinte 90% din cazurile noi din Europa

Varianta Delta ar urma să reprezinte 70% dintre cazurile noi din Europa până la începutul lunii august şi 90% până la sfârşitul lui august, arată estimările ECDC, potrivit Digi24.

Varianta Alfa este cea care este dominantă în acest moment în Europa, dar datele Institutului Robert Koch din Germania arată că proporţia cazurilor cu varianta Delta s-a dublat în doar o săptămână.

Numărul cazurilor noi de infectare cu varianta Delta ar putea fi mult mai mare, întrucât cele mai multe țări nu fac secvenţierea genetică a cazurilor noi,

ECDC (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor) a lansat o avertizare. Ridicarea măsurilor restrictive în Europa ar putea duce la o „creştere rapidă şi semnificativă a numărului de cazuri noi în toate grupurile de vârstă, cu un risc asociat de spitalizare şi moarte mai ridicat”.

Experții avertizează: Copiii peste 12 ani ar trebui vaccinați „cât mai curând posibil” pentru a obține imunitatea colectivă împotriva tulpinei Delta

Experții din sănătate din Marea Britanie trag un semnal de alarmă și solicită vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârsta de peste 12 astfel încât pandemia că poată fi gestionată mai ușor.

Specialiștii mai susțin și faptul că prin această metodă adolescenții sunt protejați și ar dezvolta forme severe de COVID-19 sau de lungă durată, relatează Independent.

„Ținând cont că Marea Britanie este la un pas de un nou val din cauza circulației tulpinei mai transmisibile Delta, orice întârziere (n.r. privind vaccinarea) ar putea avea consecințe semnificative pentru sănătatea publică”, a explicat profesorul aris Katzourakis, de la Unitersitatea Oxford.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele