EFECTE. Pacienții bolnavi de COVID-19 care au fost în comă, declarații șocante: Mai degrabă am fi murit! / Traumele psihologice, devastatoare

EFECTE. Pacienții bolnavi de COVID-19 care au fost în comă, declarații șocante: Mai degrabă am fi murit! / Traumele psihologice, devastatoare
Firea, despre despre numărul mare de pacienți COVID-19 din București: 60% dintre ei sunt din alte județe / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 06/07/2020, 16:33
Actualizat: 06/07/2020, 16:36

Pacienții bolnavi de coronavirus care au fost sedați și au suferit halucinații și traume psihice și fizice atât de severe susțin că „mai degrabă ar fi murit”.

Pacienții bolnavi de COVID-19 care s-au aflat în comă susțin că mai degrabă ar fi murit, decât să treacă prin traumele pshice și fizice provoate de virus, potrivit unui doctor din linia întâi, Zudin Puthucheary, relatează Mirror.

Traumele fizice și psihice ale pacienților bolnavi de COVID-19, devastatoare

Doctorul consultant la Londra susține că traumele mentale și fizice provocate de sedare, necesară în cazul pacienților bolnavi de COVID-19 aflați în stare gravă, sunt devastatoare iar pacienții care au supraviețuit vor trece printr-o perioadă de recuperare foarte dureroasă.

Conștiința pacienților este alterată atunci când se află în comă ceea ce le provoacă halucinații și confuzii grave.

„Unii oameni vor putea spune că se bucură că sunt în viață abia peste doi-trei ani. Unii spun că mai degrabă ar muri – totul se rezumă la ce consideră oamenii că reprezintă o viață cu o calitate bună”, mai precizează expertul.

De asemenea, acesta explică faptul că pacienții vor avea o recuperare foarte grea nu doar din cauza stării critice provocate de boală, ci și din cauza medicamentelor puternice care le-au fost administrate pentru tratarea ei.

Distrofia musculară, unul dintre cele mai grave efecte

Atunci când un pacient este în comă, cea mai mare problemă imediată este distrofia musculară, care poate fi atât de gravă încât pacienții se chinuie să bea apă și să mănânce după ce se trezesc, mai precizează doctorul.

Pacienții care încă duc o viață activă, înainte de declanșarea bolii și plasarea în comă, pierd mai întâi din masa musculară și abia apoi din grăsimea din corp – 2-3% din masculară pe zi. Astfel, un pacient de aproximativ 90 de kilograme, poate pierde în jur de 1-2 kilograme pe zi.

Unii au nevoie de traheotomii invazive pentru a putea respira și de tuburi de hrănire în condițiile în care starea fizică nu le permită să înghită singuri mâncarea. Cineva care a fost în comă doar 10 zile ar putea a avea nevoie de recuperare în spital care poate dura până la „luni de zile”, mai precizează specialistul.

Stres post-traumatic, anxietate și depresie – „moștenirea” comei din cauza SARS-CoV-2

De asemenea, după ce este externat, pacientul are nevoie de recuperare și acasă, ceea ce înseamnă că pentru o perioadă cuprinsă între unul și 5 ani va avea nevoie de ajutor zilnic, chiar și pentru a se ridica din pat sau pentru a merge la baie.

„Vor suferi de deziluzii, halucinații și stres post-traumatic și, de multe ori, chiar și de depresie și anxietate în următorii ani”, explică doctorul Zudin Putchucheary.

Efectele provocate de infectarea cu SARS-CoV-2 încă sunt studiate de oamenii de știință din întreaga lume. Unii pacienți suferă de afecțiuni permanente ale plămânilor, rinichilor, inimii și chiar ale creierului.

Cum poate afecta COVID-19 creierul. Simptomele care i-au șocat pe medici: De la confuzie, la delir și incapacitatea de a vorbi

Unii oameni de știință suspectează faptul că noul coronavirus cauzează probleme respiratorii și chiar moartea însă nu prin afectarea plămânilor, ci prin cea a creierului. Printre simptomele pacienților se numără și durerile de cap, accidentele vasculare și atacurile de apoplexie.

Doctorul Julie Helms, de la Strasbourg University Hospital, din nord-estul Franței, a observat anumite detalii asupra pacienților bolnavi de coronavirus încă din martie 2020. În doar câteva zile, toți pacienții de la Terapie Intensivă aveau coronavirus – însă nu doar dificultățile de respirație i-au atras atenția

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări,...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
DOTARE OBLIGATORIE pentru toate mașinile noi vândute în Europa
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Vin acasă la pensionari din 15 august. Decizie pentru 4,7 milioane de bătrâni
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Multă durere și dezamăgire la priveghiul Ilenei Stana Ionescu! Marea actriță, uitată de toată lumea:...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Am putea lansa resurse de pe Lună folosind tunuri electromagnetice?
×