Emilian Imbri, manager „Victor Babeș”: „E vremea dictaturii medicale / Să dispară comentariile că de ce nu putem bea pe terase până dimineață”
Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală a declarat, vineri, în contextul unui nou record de cazuri de coronavirus că a venit vremea „dictaturii medicale”!
„Nu vom fi niciodată în situația de a decide cine va trăi și cine va muri. Doar soarta decide asta. În meseria noastră nu ne permitem să alegem noi cine moare, cine trăiește. Sunt și situații ca în SUA, Italia, unde a trebuit să se ia decizii înainte ca soarta să decidă. Asta e cel mai cumplit, să spui: aici nu mai are rost. Rămâi toată viața cu gândul că poate ar fi avut rost. Nu am fost încă în situația asta”, a declarat la Digi 24 Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală.
Imbri: „Dictatura medicală nu înseamnă că cineva îți fură viața”
Doctorul spune că în contextul epidemiologic actual este „vremea dictaturii medicale”.
E vremea dictaturii medicale, adică doctorii să fie înțeleși și crezuți. Dictatura medicală nu înseamnă că cineva îți fură viața, drepturile și te obligă să te speli pe mâini. S-a creat impresia că doctorii au vreun interes. Nu, doctorii nu au interes decât să vadă omul ieșit din spital. Ieșit și externat, nu ieșit oricum din spital.
Să dispară comentariile că de ce nu putem bea pe terase până dimineață (…)
Nu e suficient ce se întâmplă în jur? E suficient, fiecare trebuie să aleagă și asta înseamnă responsabilitate personală”, a mai declarat Emilian Imbri.
Record de decese și de noi cazuri de coronavirus
România a înregistrat vineri 1.378 de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus față de joi și 50 de noi decese provocate de COVID-19.
Astfel, țara noastră înregistrează un nou record, atât în ceea ce privește numărul de noi cazuri în 24 de ore, cât și în ceea ce privește numărul de decese.
Recordul anterior de decese fusese înregistrat marți (48).
Dintre cele 50 de persoane decedate, 31 au fost bărbați și 19 femei. Pacienții decedați fuseseră internați în spitale din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.