Prima pagină » Coronavirus » Focar de Covid-19 la Direcția de Taxe și Impozite Bacău. Activitatea s-a blocat, după ce cinci angajate infectate au dat orașul peste cap

Focar de Covid-19 la Direcția de Taxe și Impozite Bacău. Activitatea s-a blocat, după ce cinci angajate infectate au dat orașul peste cap

Cinci dintre cei șapte angajați ai Direcției de Impozite și Taxe Locale Bacău au fost depistați cu COVID-19, condiții în care activitatea instituției a fost sistată fizic și este trecută în online, dar nu toți contribuabilii știu cum să folosească sistemul, iar alții nu încredere în „chitanțe virtuale”.

Deși unii dintre angajați au manifestat stări febrile, încă de săptămâna trecută, nu s-a luat în calcul că la Direcția de Impozite și Taxe Locale Bacău ar putea fi un adevărat focar. Într-un final, angajații au fost testați, iar rezultatele au arătat ce e mai rău.

Ne cerem scuze pentru această situație neplăcută, însă considerăm că sănătatea funcționarilor și a cetățenilor care trec pe la ghișee este mai importantă, prin urmare plățile se vor face exclusiv on-line sau virament bancar. Va rămâne deschis doar un ghișeu care va primi depunerea dosarelor de înscrieri/radieri auto. Cetățenii care vor să depună diverse acte -documente pentru stabilirea impozitului pe terenuri sau clădiri, taxă de salubrizare le pot depune la registratură care va rămâne deschisă”, s-a scuzat administrația băcăuană.

Totul se mută în mediul online

Documentele necesare pentru obținerea certificatelor fiscale se pot depune  la registratură sau se poate solicita eliberarea online.

Persoanele fizice sau juridice care doresc să obțină un cont pentru plata debitelor prin intermediul ghiseul.ro sau să plătească amenzi o pot face tot online.

Sistemul on-line nu e pe placul băcăunilor

Obșinuiți să stea la cozi și să aibă dovada plății în mână, mulți dintre băcăuani nu au înceredere în ghiseul.ro, dar mai există și acea categorie care nu știe să folosească „online-ul”.

Eu prefer să am dovada scrisă, nu mă interesează să plătesc pe internet. Am trăit o experiență neplăcută, când un prieten mi-a plătit o amendă online, iar la câteva luni distanță mi-a venit, acasă, o citație în care eram anunțat că sunt dator cu acea amendă pe care eu o plătisem. Am făcut drumuri peste drumuri să dovedesc că am plătit-o. Așa că vreau să plătesc cu mâna mea”, a declarat Florin Nicodim, unul dintre contribuabilii nemulțumiți de blocajul de la „Taxe și Impozite”.

La rândul său, Ciprian ridică problema plăților care se pot efectua și la ofiicile poștale: ”De ce nu se mai pot plăti la orice oficiu poștal?”. Răspunsul vine de la autorități: ”Din cauza lunilor din starea de urgentă s-a atins plafonul de comision plătibil Poștei și contractul s-a încheiat mai devreme decât normal”.

Alții îi întreabă pe cei care conduc Bacăul de ce nu s-au gândit până acum la soluții…

Având în vedere starea actuală în care ne aflăm, se putea găsi o soluție de către mai marii acestei țări, așa cum s-a găsit și în alte cazuri, prelungirea mandatelor primarilor și altele, ca totul să fie bine. Trebuia să vă gândiți că se poate întâmpla și așa ceva”, a afirmat Marius Pricopie.

Pentru alții, internetul seamănă cu nave spațiale.

Eu nu știu să folosesc internetul. Ce mă fac acum? Am de plătit două amenzi! ”, spune Ionuț Șova.

Bilanț coronavirus. 3.660 de cazuri noi şi 127 de decese în ultimele 24 de ore

Autorităţile anunţă că în ultimele 24 de ore, în România, au fost confirmate cu SARS-CoV-2 un număr de 3.660 de persoane din 8.791 de teste, iar 127 de bolnavi au murit. În ATI numărul celor în stare gravă se menţine la 1.280 de cazuri.

Până luni, în România au fost confirmate 517.236 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 409.121 sunt pacienţi declaraţi vindecaţi.

3.660 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.660 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Până luni, 12.447 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat, 127 de decese fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.