Gabriela Firea: 1.000 de persoane sunt auto-carantinate la domiciliu în București

Gabriela Firea: 1.000 de persoane sunt auto-carantinate la domiciliu în București
Mesajul electoral al Gabrielei Firea s-a cuantificat în voturile bucureștenilor în 2016
Publicat: 27/02/2020, 14:10

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, joi, că, la nivelul Bucureștiului, sunt 1.000 de persoane auto-carantinate, menționând că Spitalul „Victor Babeș” a alocat deja în corp de clădire separat, pentru pacienții cu coronavirus, iar Spitalul Colentina va funcționa ca spital-suport.

„Toate deciziile se iau la nivelul Comitetului Național special pentru Situațiile de Urgență. Nu e cazul să luăm măsuri anticipative, grave, până nu suntem anunțați că se impun restricții. Dar asta nu însemană că nu facem nimic. Țin legătura permanent, atât eu personal, cât și colegii mei cu domnul Raed Arafat, cu domnul Streinu Cercel. Ei sunt care trebuie să ne anunțe și formal și informal măsurile. Sunt 1.000 de persoane auto-carantinate la domiciliu în București. Iar toate persoanele testate la Victor Babeș sunt sănătoase”, a spus Firea, în cadrul comandamentului de joi, de la Primăria București.

Edilul a subliniat că Spitalul „Victor Babeș” a alocat deja în corp de clădire separat, respectiv pavilionul B4, care are 60 de locuri, complet renovat pentru pacienții cu coronavirus.

„Pentru ei s-a creat un circuit separat încă de la poartă. Personalul e dotat cu echipament special pentru situație. Spitatul Colentina va funcționa ca spital suport. Pacienții care vin de la Matei Balș, care nu aveau coronavirus, dar alte afecțiuni și e indicat să se mute la alt ATI. Demarăm în regim de urgență achiziția unui aparat de testare genetică pentru descoperirea coronavirusilor, la cererea domnului Streinu Cercel”, a mai spus Firea.

La Comandament a fost prezent și managerul Spitalului „Dr. Victor Babeș”, Emilian Ioan Imbri, care a spus că e normal ca toată lumea să „are spaime și griji”, dar că „e nevoie de o gândire rațională și foarte mult calm”.

„Pentru cei întorși din zonele de risc au un traseu care îi duce spre pavilionul B4, într-un pavilion complet renovat prevăzut cu oxigen. Probabil ei vor avea nevoie de o asistență medicală deosebită și izolare. În acest pavilion nu mai avem alt bolnav. Avem doi care sunt suspecți. Ca atare și cei doi vor pleca spre casă, dacă urmează o cale de testare. Personalul în acest pavilion va lucra numai acolo. E dedicat. Sigur că lucrurile par simple, lucrurile sunt, dacă e să vorbim uman, e un pic dificil pentru că toți sunt oameni, toți avem spaime și griji. Confortul psihic, nu că au fost aleși, ei sunt acolo și trebuie să primească acești bolnavi e mai dificil un pic de liniștit. Bolnavii nu trebuie să îi privim ca pe niște condamnați. Sunt niște oameni ca și noi și au avut ghinionul să intre în contact cu alții bolnavi. Avem 60 de paturi, sper și cred că nu va fi cazul să le folosim pe toate. În cazul în care lucrurile se complică, vom elibera încet-încet și pavilioanele de lângă și vom interna acolo pe cei bolnavi. Nu are rost să îi internăm prin alte spitale din București. Rugămintea mea e să înțelegeți că atunci când vom solicita să externăm bolnavi care nu au legătură cu coronavirus să îi putem transfera către alte spitale ale Primăriei. Să înțelegeți că nu e joacă. Avem spitalul, avem planul făcut, avem echipamente de protecție necesare”, a mai spus Imbri.

La același Comandament este prezentă și Simin Florescu, directorul medical al Spitalului „Victor Babeș”, care a punctat că „nu e cazul de panică”.

„Această boală e ca toate infecțiile obișnuite. Noutatea e că e un virus nou în circuitul uman. Deja a fost acumulată o experiență destul de bună legat de acest tip de infencție. S-a văzut că mortalitatea e destul de mică, singura chestie e că rata de infectare este destul de mare, dar există forme ușoare sau medii și lucrul acesta nu trebuie să ne panicheze. Va deveni o infecție oarecum frecventă și obișnuită. Există două categorii mari – ce facem noi doctorii din spitale. Ce e recomanda restului lumii în afara spitalelor e o atenție la igiena mâinilor, evitarea expunerii în locuri foarte aglomerate. În ceea ce privește călătorii care vin din zonele cu risc de infecție, ei trebuie să știe că dacă vin dintr-o zonă cu risc vor fi screenați și chiar dacă nu au contact cu anumite persoane, ei trebuie să ceară un sfat, există o linie telefonică și acum, pentru că dacă nu are niciun semn de boală, trebuie să rămână timp de 14 zile în carantină la domiciliu. Va fi contactat dacă apar semne de boală. Dacă nu, trece perioada de incubație. DSP se ocupă să instruiască acești călători. Dacă prezintă semne de boală, adresarea trebuie făcută către spital, unde știe ce are de făcut”, a explicat medicul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
Celebrul Ureche a tăvălit-o pe jurnalistă! Scandal într-un club din București! Au intervenit bodyguarzii, a...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
Tânăr bătut și băgat cu forța în portbagaj de cinci rude. Agresorii au altă variantă...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Ce este Noul Front Popular, alianţa dintre socialişti, ecologişti şi comunişti ce a câştigat alegerile...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
NOTIFICARE pentru șoferii din România. Hârtia pe care o pot găsi direct pe PARBRIZ
Aerul condiționat devine istorie. Climatizare după o nouă tehnologie ecologica
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
„Celulele timpului” din creier ar putea fi mai cruciale decât am crezut vreodată
×