Ana Maria Groza, președintele Asociației Elevilor din București și Ilfov, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că succesul mesajului lui Alexandru Cumpănașu în rândul elevilor se datorează incapacității sistemului educațional de a răspunde cerințelor și întrebărilor copiilor. Astfel, Cumpănașu nu face altceva decât să exploateze nemulțumirile acestora, într-un mod discutabil.
„Situația generată de Cumpănașu nu este generată de el, ci de nemulțumirile acute ale elevilor asupra sistemului educațional românesc.
El le utilizează în acest scop.
Tot ce pot să spun e că aceste hibe s-au simțit mai ales acum, nu sunt cauzate doar de pandemie. Sunt rezultate al mai multor ani, rezultatul al unei finanțări foarte slabe – avem 2,7% pentru educație în 2020. Subfinanțat.
Cumpănașu are anumite puncte legale concrete, însă adevărul despre acest mesaj… ei doresc să se simtă reprezentați, să le fie rezolvate problemele de autorități, organele statului.
Adevărul e că nu e atât de mediatizată legea educației, drepturile elevilor, nu se vorbește despre ele în școli, e un subiect tabu să ai drepturi ca și elev.
E o noutate pentru elevi. Acum află că au drepturi.
Abuzurile ar trebui discutate, nu „îmbuteliate” undeva.”, a declarat Ana Maria Groza la GÂNDUL LIVE.
Cristina Tunegaru, profesoară de limba română, a avertizat, la GÂNDUL LIVE, că părinții ar trebui să intervină de urgență, mai ales în cazul minorilor (chiar și de 8 ani!) care îi trimit mesaje lui Alex Cumpănașu pe TikTok. Fostul candidat la președinție se află în mijlocul unui scandal uriaș, după discuțiile nepotrivite, avute cu elevii de pe TikTok.
O tânără din București îl acuză pe Alexandru Cumpănașu, fost candidat la prezidențiale, că în urmă cu aproximativ doi ani, pe vremea când era minoră, i-a făcut propuneri indecente, deși s-au cunoscut în timpul unui proiect dintr-un liceu derulat de fostul director al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.