Germania a atins vineri pragul de un milion de persoane testate pozitiv pentru noul tip de coronavirus, cu toate că țara a fost considerată mult timp un exemplu la nivel european în ceea ce privește modul în care a gestionat pandemia de COVID-19.
Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore 22.806 noi cazuri de COVID0-19 și 426 de decese, după cum informează site-ul Agerpres.
Astfel, țara a ajuns la 1.006.394 de cazuri și 15.586 de decese de la începutul pandemiei și până în prezent, ceea ce va duce la o prelungire până la începutul lunii ianuarie a restricțiilor, care includ închiderea barurilor și a restaurantelor, dar și limitarea numărului de persoane care pot participa la reuniuni private.
„Trebuie să facem eforturi în continuare, numărul de noi cazuri zilnice încă se situează la un nivel extrem de ridicat”, a declarat miercuri seara cancelarul Angela Merkel, în urma unei reuniuni cu liderii celor 16 landuri germane.
Agerpres notează că, cel mai probabil, Berlinul va solicita Uniunii Europene interzicerea, până pe 10 ianuarie, a sejururilor în stațiunile montane, locuri propice pentru răspândirea SARS-CoV-2.
La nivel mondial, de la începutul pandemiei au fost înregistrate oficial peste 60 de milioane de cazuri de COVID-19 și 1,4 milioane de decese.
În Franţa, situaţia pare să se amelioreze uşor. Dacă tendinţa se confirmă, carantina se va încheia la 15 decembrie şi ar putea fi înlocuită de o interdicţie pe timpul nopţii, cu excepţii pentru 24 şi 31 decembrie.
Micile afaceri se vor putea redeschide de sâmbătă, iar deplasările vor fi permise pe o rază de 20 km şi pentru o durată maximă de trei ore. În schimb, barurile, restaurantele şi sălile de sport vor rămâne închise, cel puţin până la 20 ianuarie.
La rândul lor, Statele Unite au sărbătorit joi Ziua Recunoştinţei într-o atmosferă marcată de contraste, înainte cu o zi de Black Friday, notează Agerpres. Celebra paradă a baloanelor gigant, ce reuneşte de obicei milioane de persoane pe străzile din New York, s-a desfăşurat fără public. Parada a fost difuzată online, o mare parte a animaţiei fiind filmată în avans.