Germania ar putea introduce vaccinarea obligatorie împotriva COVID
Politicienii din Germania discută despre posibilitatea introducerii obligativității vaccinării împotriva COVID-19 pentru populație, dată fiind creșterea numărului de infectări și ratele scăzute de vaccinare.
Mai mulți membri ai blocului conservator al cancelarului interimar Angela Merkel au declarat duminică că Guvernele din landuri și cel federal ar trebui să introducă în curând vaccinarea obligatorii, deoarece rata de vaccinare de doar 68% este foarte scăzută, informează Știrile Pro TV.
„Am ajuns la un punct în care trebuie să spunem clar că avem nevoie de vaccinare obligatorie de facto şi de carantină pentru cei nevaccinaţi”, a scris Tilman Kuban, şeful aripii de tineret a Uniunii Creştin Democrate (CDU) a lui Merkel, în ziarul Die Welt.
Rata de infectare cu SARS-CoV-2 la șapte zile a crescut duminică în Germania la cel mai mare nivel de la debutul pandemiei.
Germania a luat decizia de a transfera pacienți în străinătate, întrucât medicii din secțiile de ATI susțin că sistemul sanitar a ajuns la saturație, în special din lipsa personalului medical.
De la debutul pandemiei, în februarie 2020, în Germania au fost raportate 5,35 milioane de infecţii cu coronavirus. Numărul total de decese este de 99.062.
Premierul landului bavarez Markus Soeder a cerut o decizie rapidă de a face vaccinările împotriva Covid-19 obligatorii, în timp ce premierul landului Schleswig-Holstein, Daniel Guenther, a spus că autorităţile ar trebui cel puţin să discute un astfel de pas pentru a creşte presiunea asupra cetăţenilor nevaccinati.
Austria a decis deja vaccinarea obligatorie
La câteva zile după ce a impus carantina în cazul persoanelor nevaccinate, Austria a anunțat un lockdown total la nivel național începând de luni.
Cancelarul Alexander Schallenberg a spus că aceste restricții dure vor dura maximum 20 de zile și că vaccinarea împotriva COVID va deveni obligatorie începând cu 1 februarie 2022.
Astfel, începând de luni, austriecii vor lucra de acasă atunci când natura profesiei permite acest lucru, magazinele neesențiale se vor închide, iar școlile vor rămâne deschise doar pentru copiii care nu pot învăța online.
Măsurile vin ca răspuns la numărul record de cazuri noi de COVID din ultima perioadă, dar și ca urmare a faptului că Austria are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest.
Multe alte țări europene impun noi restricții pe măsură ce numărul de cazuri crește.