Imagini șocante: Medicii au amputat trei degete unei paciente cu COVID-19, după ce i s-au înnegrit

Publicat: 11 02. 2021, 16:21
Imagini șocante: Medicii au amputat trei degete unei paciente cu COVID-19, după ce i s-au înnegrit Sursă foto: DailyMail

O femeie din Italia, infectată cu COVID-19, a rămas fără trei degete după ce infecția i-a devastat inclusiv vasele de sânge, iar medicii au fost nevoiți să-i amputeze degetele. Imaginile cu puternic emoțional au fost publicate într-un jurnal medical, scrie publicația DailyMail.

Medicii au amputat trei degete unei paciente cu COVID-19

Potrivit Daily Mail, medicii italieni au numit cazul acesta ”o manifestare severă” a coronavirusului.Explicația constă în faptul că Sars-Cov-2 provoacă leziuni severe vaselor de sânge, provocând blocaje periculoase, cunoscute sub denumirea de cheaguri de sânge.

În timp ce experții nu sunt siguri de ce virusul provoacă aceste blocaje, teoria predominantă spune că este rezultatul unei reacții imunitare exagerate, numită „furtuna de citokine”, prin care corpul atacă țesutul sănătos.

Pacienta în vârstă de 86 de ani ar fi avut cheaguri de sânge care au blocat comunicarea vaselor cu degetele. Când răspunsul imunitar intră în exces, poate deteriora țesutul sănătos. Dacă vasele de sânge sunt afectate, acestea se pot scurge, determinând scăderea tensiunii arteriale și crescând șansa formării cheagurilor.

Noul simptom neașteptat al COVID-19

Durerile de spate pot fi un simptom al infecției cu COVID-19, chiar dacă nu fac parte din manifestările obișnuite ale acestui virus.

Aceste dureri sunt legate de cele musculare, în tot corpul, dar durerile de șale, în cazul infecției cu noul coronavirus, au fost semnalate de celebra prezentatoare TV americană Ellen Degeneres, informează știrileprotv.ro.

Durerile de spate nu se află însă printre simptomele COVID-19, dar cele musculare pot ridica semne de întrebare cu privire la infecția cu virus.

Medicii spun că nu ar trebui să ne facem griji neapărat pentru durerile de spate, dar dacă persistă și sunt însoțite de cele musculare, testul pentru COVID-19 ar fi o soluție logică.

Una din 20 de persoane este posibil să sufere de „ Long COVID” în Marea Britanie.

În primele zile ale pandemiei, a existat percepția că, pentru majoritatea persoanelor, COVID-19 a fost o boală scurtă, relativ ușoară, cu o durată mai mică de două săptămâni, majoritatea cercetărilor fiind axate pe proporția mult mai mică de pacienți care se îmbolnăvesc grav sau fatal.