Prima pagină » Coronavirus » Imaginile dramatice ale valului 4: Morga Spitalului Universitar din București nu mai are loc nici pe holuri pentru morții de COVID

Imaginile dramatice ale valului 4: Morga Spitalului Universitar din București nu mai are loc nici pe holuri pentru morții de COVID

Morga Spitalului Universitar din București este din nou arhiplină, iar corpurile celor decedați sunt înghesuite pe holurile Departamentului Prosectură. Imaginile cu trupurile morților de COVID-19, în saci negri pe tărgi, au fost publicate, marți, de Antena 3.

Surse medicale au confirmat pentru Gândul că imaginile au fost filmate astăzi, 26 octombrie, la Spitalul Universitar din București. Majoritatea celor decedați de COVID-19 erau pacienți nevaccinați.

În perioada 18-24 octombrie, la Spitalul Universitar de Urgență București s-au înregistrat 104 decese, dintre care 79 au fost decese de pacienți COVID pozitivi, potrivit cifrelor comunicate de oficiali ai unității sanitare pentru Gândul.

Medicii fac eforturi uriașe pentru a salva viața pacienților infectați, întregul sistem sanitar fiind îngenuncheat de presiunea uriașă pusă de sutele de mii de cazuri din ultima lună. Nici săptămâna trecută nu mai erau locurile în frigiderele de la morga Spitalului Universitar de Urgență București, unde zeci de morți de coronavirus erai ținuți în saci.

Coadă uriașă de ambulanțe

Curtea Spitalului Universitar din București era la începutul lunii octombrie, plină de ambulanțe care aduceau mulți pacienți infectați cu COVID. Situația critică a fost înrăutățită și de faptul că unitatea sanitară nu mai avea niciun loc liber în secții, nici în cele normale, nici în cele de terapie intensivă.

România înregistrează al doilea cel mai sumbru bilanț privind decesele COVID, la fix o săptămână după ce au fost anunțate 574 de decese COVID. Pentru a doua oară de la începutul pandemiei, peste 500 de români și-au pierdut viața în 24 de ore din cauza COVID. În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 523 decese (260 bărbați și 263 femei), din care 12 anterioare intervalului de referință.

Autor