Prima pagină » Coronavirus » Înalt oficial german: Posibile restricţii pentru persoanele care nu s-au vaccinat anti-COVID

Înalt oficial german: Posibile restricţii pentru persoanele care nu s-au vaccinat anti-COVID

Înalt oficial german: Posibile restricţii pentru persoanele care nu s-au vaccinat anti-COVID

Un membru cheie al guvernului cancelarului Angela Merkel avertizează că persoanele din Germania care nu s-au vaccinat anti-COVID ar putea avea parte de restricții în următoarele luni, scrie DPA.

Astfel, în cazul în care Germania va fi lovită de un al patrulea val dur de coronavirus în următoarea perioadă, persoanele care nu s-au imunizat ar putea avea parte de suprize neplăcute: este posibil să li se blochează accesul în restaurante, baruri şi în alte instituţii sociale, a declarat Helge Braun, şeful cancelariei, pentru ziarul Bild am Sonntag, potrivit știrileprotv.ro.

„Dacă vom avea o rată ridicată de infectare în ciuda procedurilor noastre de testare, atunci cei nevaccinaţi vor trebui să-şi reducă contactele”⁣, a spus el. „Acest lucru poate însemna că anumite opţiuni precum restaurantele, cinematografele şi vizitele pe stadioane, chiar şi pentru persoanele nevaccinate care au fost testate, nu vor mai fi posibile, deoarece riscul pentru toţi ceilalţi este prea mare”.

Totuși, întrucât vaccinurile utilizate în prezent funcţionează atât de bine împotriva variantei Delta, nu ar trebui să fie nevoie de o blocare totală, consideră Braun.

El îi îndeamnă pe locuitorii din Germania să se imunizeze, căci vaccinurile sunt eficiente în proporţie de aproximativ 90% în prevenirea unor forme grave de boală, “iar cei vaccinaţi vor avea cu siguranţă mai multe libertăţi decât cei nevaccinaţi”.

Ministerul israelian al Sănătății: Vaccinul Pfizer oferă o protecție de doar 39% în fața variantei Delta, dar previne formele severe și spitalizarea

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech are o eficiență de doar 39% împotriva variantei Delta a coronavirusului în Israel, potrivit Ministerului Sănătății din această țară.

Cu toate acestea, raportul evidențiază faptul că acest vaccin oferă în continuare o protecție importantă împotriva formelor severe de boala și împotriva spitalizării, informează Aleph News, care citează CNBC.

Valoarea actuală a protecției împotriva acestei variante este în scădere față de estimarea anterioară, de 64%. Totodată, aceasta reprezintă o diferență puternică față de constatările cercetătorilor din Marea Britanie, care au arătat că vaccinul Pfizer/BioNTech are o eficiență de 88% împotriva acestei tulpini.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele