Încă o variantă a coronavirusului a fost depistată în Japonia
O nouă variantă a coronavirusului a fost depistată în Japonia. Patru persoane care au sosit la Tokyo din Brazilia au fost depistați cu o nouă tulpină de COVID-19, diferită de cele care s-au răspândit din Marea Britanie şi Africa de Sud.
Cei patru pasageri au călătorit din Amazonas, Brazilia, şi au aterizat pe Aeroportul Haneda din Tokyo la data de 2 ianuarie, a anunțat Ministerul Sănătăţii din Japonia, informează DPA, potrivit Agerpres.
Pasagerii au fost nevoiți să rămână în carantină în aeroport.
Takaji Wakita, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, a declarat că pasagerii au fost confirmați cu o variantă diferită față de cele care s-au răspândit din Marea Britanie şi Africa de Sud, însă prezintă unele similarităţi cu acestea, potrivit Kyodo News.
Momentan nu există dovezi care să ateste faptul că noua tulpină ar fi mai contagioasă
Dintre cele patru persoane, un bărbat de 40 de ani a avut dificultăți de respiraţie și a fost intenat, o femeie de 30 de ani a acuzat durere în gât şi dureri de cap, un adolescent de sex masculin a prezentat febră, iar o adolescentă nu a prezentat simptome.
Ministerul a raportat, de asemenea, că a detectat trei noi cazuri de persoane confirmate cu tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie, considerată mai contagioasă.
Japonia pregătește vaccinarea gratuită a populației
Japonia a decis că toată populația țării va fi vaccinată gratuit împotriva virusului SARS-CoV-2. Parlamentul nipon a aprobat miercuri, 2 decembrie, proiectul de lege ce prevede vaccinarea gratuită anti-COVID-19 a celor 126 milioane de locuitori, în contextul unei recrudescenţe a epidemiei în acest arhipelag.
În cazul în care vaccinarea va provoca efecte secundare, guvernul va acoperi cheltuielile medicale şi pensiile de invaliditate rezultate, se mai arată în proiectul de lege!
Japonia a precomandat vaccinuri pentru 60 milioane de persoane de la compania farmaceutică Pfizer şi pentru 25 milioane de persoane de la laboratorul de biotehnologie Moderna. Guvernul a mai confirmat că va primi 120 milioane de doze din vaccinul dezvoltat de AstraZeneca.
Guvernul nipon va trebui să strângă informaţii despre eficacitatea şi siguranţa vaccinurilor ce sunt dezvoltate, având în vedere că unele folosesc gene artificiale şi alte tehnologii care nu au mai fost utilizate până acum în afara condiţiilor de laborator. Deşi legea recomandă ca oamenii să fie vaccinaţi, guvernul le va permite cetăţenilor să refuze inocularea dacă eficacitatea şi siguranţa vaccinurilor nu au fost demonstrate suficient la momentul aprobării!