Prima pagină » Coronavirus » DEZVĂLUIRI. Medicul Virgil Musta vorbește despre tratamentul pentru Covid-19. Cum se vindecă pacienții bolnavi de coronavirus la Timișoara

DEZVĂLUIRI. Medicul Virgil Musta vorbește despre tratamentul pentru Covid-19. Cum se vindecă pacienții bolnavi de coronavirus la Timișoara

DEZVĂLUIRI. Medicul Virgil Musta vorbește despre tratamentul pentru Covid-19. Cum se vindecă pacienții bolnavi de coronavirus la Timișoara

Medicul Virgil Musta face dezvăluiri importante despre tratamentul pentru Covid-19 și spune cum se vindecă la Timișoara pacienții infectați cu noul coronavirus.

La „Marius Tucă Show”, invitat special în ediția de marți, 5 mai, a fost medicul Virgil Musta, de la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

După două luni de la declanșarea în România a epidemiei de Covid-19, medicul primar Virgil Musta apreciază faptul că „situaţia este mult mai bună decât credeam” la început. De fapt, „după doua luni, constatăm că în România situaţia este ţinută sub control, chiar daca avem un număr de peste 10.000 de cazuri”.

Concret, dr. Musta arată că la „Spitalul Victor Babeș, din Timișoara, „încă mai avem locuri pentru pacienţi”. Asta înseamnă că „o mare parte din populaţie a înţeles mesajul” transmis de autorități.

În privința tratamentului cu plasmă, încă se aștepată o reglementare în acest sens a legislației.

„Centrul de recoltare de sânge se organizează, dar încă nu am reuşit să realizăm primul tratament cu transfer de plasmă de la un pacient vindecat”, susține Virgil Musta.

Cum sunt tratați, la Timișoara, și cum se vindecă pacienții de Covid-19?

Iată ce răspuns  dă dr. Musta: „Tratamentul evoluează, avem posibilităţi ce au intrat în studii. Pe lângă tratamentul antiviral, administrăm şi terapia anticoagulantă profilatică pentru a putea preveni complicaţiile trombo-embolice ale acestei boli”.

„Evoluţia pacienţilor, foarte dificilă şi cu mortalitate mare”

Totuși, pentru că nu este medic de terapie intensivă, Virgil Musta sesizează faptul că „evoluţia pacienţilor care au ajuns la ATI este foarte dificilă şi cu mortalitate mare”.

Salvarea ar putea sta în „depistarea precoce a acestei infecţii şi tratatarea cât mai rapidă a riscurilor trombo-embolice”.

Legat de vârful pandemiei, cunoscutul medic din Timișoara admite că „suntem pe o zonă confortabilă de platou şi sperăm că în continuare vom evolua în acest sens şi că vârful nu va fi foarte mare, astfel încât să ne depăşească capacitatea de internare la terapie intensivă”.

Autor