India anunță cel mai ridicat bilanț COVID-19 din lume pentru a doua zi consecutiv / Un incendiu la un spital a dus la moartea a 14 pacienți
India a anunțat vineri cel mai mare bilanț de noi cazuri de COVID-19 la nivel mondial, pentru a doua zi la rând.
Mai exact, autoritățile de la New Delhi au anunțat peste 330.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore, potrivit MEDIAFAX, care citează agenția de presă Reuters.
India: Record de decese provocate de COVID-19
De asemenea, numărul de decese înregistrate în ultimele 24 de ore a ajuns la 2.263, o cifră record, după cum informează Ministerul indian al Sănătății.
Oficialii din nordul și vestul Indiei, inclusiv din capitala New Delhi, atrag atenția că majoritatea spitalelor sunt pline, iar cantitatea de oxigen din spitale este insuficientă.
Incendiu la un spital din Mumbai
Pe fondul supraaglomerării spitalelor, încep să aibă loc tot mai multe tragedii în această țară.
Un incendiu a avut loc într-un spital dintr-o suburbie a orașului Mumbai, cel mai mare din India. În urma acestui incendiu au murit 12 persoane.
Focul ar fi izbucnit în secția de Terapie Intensivă, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit.
„14 persoane au murit în incendiu, conform informațiilor pe care le avem până acum”, a declarat un oficial din cadrul Departamentului de Pompieri pentru Times of India.
Miercuri, alți 22 de pacienți au murit într-un spital public din statul Maharashtra după ce o scurgere la un rezervor i-a lăsat pe aceștia fără oxigen.
Un alt incident a avut loc și pe 26 martie, când cel puțin 9 pacienți cu COVID-19 au murit într-un incendiu produs la un spital din Mumbai.
Varianta indiană a virusului a primit indicativul B.1.617 şi prezintă două mutaţii la nivelul proteinei Spike – cea cu ajutorul căreia virusul pătrunde în celula umană – astfel încât cercetătorii spun că ar putea fi mai contagioasă şi ar putea „păcăli” răspunsul imun. Cele două mutaţii sunt E484Q (prezentă la tulpinile din Marea Britanie şi Africa de Sud) şi L452R (descoperită prima dată în California).
Mutația indiană a fost identificată în 70% din cazurile analizate în India (din 10.000 de secvenţieri genomice), 23% în cele din Marea Britanie, 2% în Singapore şi 1% în Australia.
În țara asiatică se manifestă în acest moment şi celelalte trei tulpini identificate până acum: cea din Marea Britanie (B.1.1.7), cea din Africa de Sud (B.1.351) şi cea din Brazilia (P.1).