Prima pagină » Coronavirus » INTERNAȚIONAL. 5G și teoria conspirației. Ingineri de telecomunicații luați prizonieri de țăranii speriați că tehnologia viitorului îi infectează cu Covid-19!

INTERNAȚIONAL. 5G și teoria conspirației. Ingineri de telecomunicații luați prizonieri de țăranii speriați că tehnologia viitorului îi infectează cu Covid-19!

INTERNAȚIONAL. 5G și teoria conspirației. Ingineri de telecomunicații luați prizonieri de țăranii speriați că tehnologia viitorului îi infectează cu Covid-19!

Un nou episod din serialul de mare succes „Tehnologia 5G și teoria conspirației”. De data aceasta, un grup de opt ingineri de telecomunicații au sfârșit prin a fi luați prizonieri de niște țărani speriați că tehnologia viitorului îi infectează cu Covid-19! S-a întâmplat la jumătatea lui 2020, dar nu în România.

În regiunea Huancavelica, din Anzii peruvieni, lumea nu vrea să audă de 5G. Frica le-a intrat în oase mai ceva ca vântul tăios de pe crestele munților. Recent, răzvrătirea localnicilor a atins punctul culminant: opt tehnicieni au fost sechestrați timp de câteva zile de țăranii dintr-un sat care se temeau că muncitorii sunt veniți în zonă pentru a instala tehnologia 5G. Și auziseră ei că 5G dă Covid-19!

Tehnologia 5G în Peru: inginerii, ținuți prizonieri 4 zile

Cei opt angajaţi ai unei firme de telecomunicații au fost ţinuţi captivi începând de miercuri, 10 iunie, şi au fost eliberaţi abia sâmbătă, 13 iunie, în urma unui acord cu autorităţile, informează France 24.

„Toţi au fost eliberaţi. Totuși, muncitorii spun că au fost sechestrați în condiţii bune”, a declarat Leni Palacios, un reprezentant al Poliţiei din regiunea Huancavelica.

Întreg cazul s-a declanșat în momentul în care tehnicienii au venit să repare o componentă a unei antene de telecomunicaţii din provincia Acobamba (la 500 de kilometri sud-est de capitala Lima).

Fermierii din satul Chopcca s-au opus vehement şi chiar au cerut eliminarea/ doborârea antenei în schimbul eliberării tehnicienilor.

„Locuitorii nu i-au lăsat pe muncitori să intre în sat pentru că au susţinut că 5G transmite Covid-19”, a explicat situaţia purtătorul de cuvânt al companiei Gilat Peru, una din principalele firme în domeniul telecomunicațiilor din Peru.

Negocieri Poliție, Guvern, răpitori pentru eliberarea prizonierilor

Eliberarea angajaţilor a avut loc după o întâlnire între locuitorii din Chopcca şi o comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, guvernului regional şi companiei Gilat Peru.

„În cadrul şedinţei a fost semnat un acord pentru eliberarea angajaţilor”, a declarat Leni Palacios.

Purtătorul de cuvânt al societății Gilat Peru a negat instalarea 5G de către companie și le-a transmis țăranilor să nu mai creadă toate zvonurile răspândite pe rețelele de socializare cu privire la existența unei legături între tehnologia viitorului şi răspândirea Covid-19.

Provincia Acobamba, din regiunea Huancavelica, este situată la aproximativ 3.800 de metri deasupra nivelului mării. Aici s-au înregistrat 635 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, una din cele mai scăzute rate de contaminare din Peru.

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii continuă să fie în vigoare în Peru, iar graniţele sunt închise din data de 16 martie.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele