Autoritățile din Israel au anunțat că suspendă, începând de luni, traficul aerian internațional de pasageri.
Măsura a fost luată prentru a preveni intrarea în țară a unor persoane infectate cu noile tulpini ale SARS-CoV-2, mai contagioase, descoperite recent, informează site-ul agenției Agerpres.
„Cu rare excepţii, închidem ermetic spaţiul aerian pentru a preveni intrarea variantelor virusului şi de asemenea pentru a asigura o avansare rapidă în campania noastră de vaccinare”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu într-un mesaj transmis public la începutul unei şedinţe de guvern.
Suspendarea zborurilor intră în vigoare luni, de la ora 22:00 GMT.
De la începutul pandemiei de COVID-19, granițele Israelului au fost aproape complet închise pentru cetățenii străini. Intrarea în țară le este permisă doar cetățenilor israelieni, dar și aceștia trebuie să intre în carantină după revenirea în Israel.
Tot în cursul zilei de duminică, Guvernul Netanyahu a decis extinderea campaniei de vaccinare astfel încât aceasta să includă și cetățenii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.
Scopul măsurii este acela de „a permite revenirea lor rapidă la şcoală şi participarea în condiţii normale la examene”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului israelian al Educației.
Cu toate acestea, ministrul Educației, Yoav Galant, a declarat că în acest moment este mult prea devreme pentru a putea spune dacă școlile se vor redeschide sau nu în februarie.
Agerpres notează că Israelul desfășoară cea mai rapidă campanie de vaccinare împotriva COVID-19, fiind prima țară care a reușit să își vaccineze cu cel puțin o doză un sfert din populație.
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat vineri că studiile realizate până în prezent dau de înțeles că noua tulpină a SARS-CoV-2, identificată pentru prima dată în Regat, „ar putea fi mai letală”.
eful Guvernului britanic se bazează pe informațiile primite de la grupul de oameni de știință care consiliază Executivul în legătură cu pandemia de COVID-19, după cum informează BBC.
Astfel, potrivit primelor informații, noua tulpină ar fi cu 30% mai letală.
Cu toate acestea, datele referitoare la rata mai mare a mortalității în cazul acestei noi tulpini sunt în acest moment doar date preliminare.
Până în prezent, studiile au demonstrat că noua tulpină a SARS-CoV-2 se răspândește mai rapid decât varianta inițială a virusului.
Guvernul Marii Britanii ia în considerarea posibilitatea de a închide frontierele țării, ca urmare a apariției diverselor mutații ale SARS-CoV-2.