Prima pagină » Coronavirus » Italia, îngenuncheată! Cât se așteaptă pentru o incinerare. Firmele de pompe funebre amenință autoritățile

Italia, îngenuncheată! Cât se așteaptă pentru o incinerare. Firmele de pompe funebre amenință autoritățile

Italia, îngenuncheată! Cât se așteaptă pentru o incinerare. Firmele de pompe funebre amenință autoritățile

În peninsulă, înmormântările s-au transformat în incinerări, iar lista de așteptare se întinde pe o perioadă de trei săptămâni, cazul locuitorilor din Bergamo. Aici, firmele de pompe funebre amenință autoritățile că vor opri munca, angajați fiind epuizați fizic și psihic. Lucrează 24 de ore din 24 și o fac fără niciun fel de protecţie!

Personalul firmelor de pompe funebre nu au primit nici mănuși, nici măști și nici măcar un singur angajat nu a fost supus vreunui test, deși interacționează zilnic cu rude și apropiați ai celor răpuși de noul coronavirus.

În toată regiunea sunt aproape 80 de firme, iar unele au și până la 40 de angajați. Dacă înainte de izbucnirea pandemiei Covid-19 făceau cam 115 înmormântări pe lună, în luna martie s-a trecut deja de 800! Se lucrează la foc automat sub tirania coronavirusului. Camioanelor Armatei încărcate cu sicriele victimelor au devenit deja simbolul orașului Bergamo.

Crematoriul din Bergamo a funcționat cu program non-stop toată luna în curs. Și, cu toate acestea, nu a putut face față solicitărilor. La momentul actual, perioada de așteptare pentru o incinerare este de trei săptămâni!

Antonio Ricciardi, președintele Diviziei de pompe funebre a LIA (un ONG care grupează IMM-urile din Bergamo), susține că n-a mai întâlnit o asemenea situație: „Este absolut iresponsabil să continuăm să funcționăm în condițiile actuale, intrând și ieșind din unitățile sanitare și din casele oamenilor fără niciun control al sănătății”.

Și Pietro Bonaldi, directorul LIA, a vorbit pentru Euronews despre cât de dramatică este situația: „În primele zile, era permisă transportarea sicriului cu capacul deschis. Acesta era dus în casele membrilor familiei și în biserici pentru a permite rudelor și prietenilor să dea un ultim salut persoanei decedate. Numai că în acest fel se încuraja reunirea mai multor persoane într-un spațiu limitat, favorizând răspândirea virusului. Noi am fost cei care au sesizat acest aspect autorităților”.

Testarea pentru virusul SARS-CoV-2 este obligatorie numai pentru persoanele care prezintă simptome, conform unei circulare a Ministerului Sănătății din Italia. Ceilalți cetățeni, printre care și lucrătorii de pompe funebre, sunt ignorați.

Autor