Prima pagină » Coronavirus » Italia va construi 1.500 de pavilioane în formă de primulă pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Italia va construi 1.500 de pavilioane în formă de primulă pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Italia va construi 1.500 de pavilioane în formă de primulă pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Sursa foto: Facebook/Stefano Boeri Architetti

Autoritățile italiene au decis construirea a aproximativ 1.500 de pavilioane de tip pop-up pentru vaccinarea populației împotriva COVID-19, iar acestea vor avea un aspect unic.

Designul acestor pavilioane a fost realizat de către arhitectul Stefano Boeri, informează alephnews.ro.

Acestea vor fi din lemn și vor fi împodobite cu o grafică ce reprezintă primula, o floare care simbolizează regenerarea și primăvara.

Cele 1.500 de pavilioane vor fi ridicate începând cu luna ianuarie, pe măsură ce autoritățile vor începe campania de imunizare a populației împotriva COVID-19.

Prin intermediul unui comunicat de presă, arhitectul Stefano Boeri a explicat că arhitectura acestor centre de vaccinare a fost concepută cu scopul de a „transmite un simbol al seninătății și regenerării”.

Boeri este unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți din Italia, renumit pentru Il Bosco Verticale (Pădurea verticală), clădire a cărei fațadă este plină de copaci și verdeață.

 

 

Italia a devenit țara cu cele mai multe decese provocate de COVID-19 din Europa

Italia a devenit, în cursul zilei de sâmbătă, țara europeană cu cele mai multe decese provocate de COVID-19, depășind Marea Britanie ca număr de morți.

La nivel mondial, numai Statele Unite ale Americii, Brazilia, India şi Mexic înregistrează un număr mai mare de decese de la începutul pandemiei.

În Europa, Italia și Marea Britanie sunt urmate, ca număr de decese, de Franţa (57.567), Spania (47.624), Rusia (46.453) şi Polonia (22.676).

Pentru ultimele şapte zile, dintre ţările europene, Italia a înregistrat cel mai mare număr de noi decese de COVID-19 (4.522), devansând Rusia (3.769), Germania (2.949), Marea Britanie (3.012) şi Polonia (2.815).

Guvernul italian, acuzat că ar fi gestionat pandemia în mod defectuos

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este implicată într-un scandal de proporții în Italia, fiind acuzată că ar fi conspirat cu Ministerul Sănătății pentru a bloca un raport care dezvăluia gestionarea proastă a pandemiei de către Guvernul italian în timpul primului val de COVID-19.

Raportul, realizat de cercetătorul OMS Francesco Zambon și alți zece colegi europeni, a fost finanțat de Guvernul Kuwaitului, pentru a furniza informații statelor în care coronavirusul nu ajunsese încă, în contextul în care, la acea vreme, Italia era una dintre puținele țări afectate de pandemie.

Numit „O provocare fără precedent: Prima intervenție a Italiei în fața COVID-19”, documentul a fost publicat pe website-ul OMS în 13 mai și șters o zi mai târziu.

Raportul de 102 pagini afirma că planul Italiei de combatere a unei pandemii nu a fost actualizat din 2006 și, din cauza lipsei de pregătire, răspunsul inițial din partea spitalelor a fost „improvizat, haotic și creativ”.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și