Johnson & Johnson ar urma să ceară Uniunii Europene, în februarie, aprobarea pentru vaccinul anti-COVID-19
Compania americană Johnson & Johnson ar urma să solicite în luna februarie aprobarea UE pentru vaccinul COVID-19, a anunțat miercuri, 13 ianuarie, un parlamentar.
Parlamentarul UE a anunțat că informația a fost făcută publică de comisarul UE pentru sănătate, Stella Kyriakides, transmite Reuters.
„Comisarul UE pentru sănătate, Stella Kyriakides, a anunțat în cadrul reuniunii grupului nostru (n.r. parlamentarii UE) din această dimineață că producătorul de vaccin Johnson & Johnson va prezenta Uniunii Europene, în februarie, o cerere de aprobare pentru vaccinul lor”, a declarat Peter Liese, care reprezintă probleme de sănătate. pentru grupul de centru-dreapta al UE, cel mai mare al PE.
Autoritatea de reglementare a medicamentelor din din UE a declarat în decembrie că se aștepta ca compania să aplice în primul trimestru al acestui an.
Johnson & Johnson ar urma să ceară UE revizuirea vaccinul anti-COVID-19
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a început pe 1 decembrie o revizuire continuă a vaccinului, pe care Johnson & Johnson îl dezvoltă prin filiala sa Janssen.
EMA a revizuit timp de 20 de zile vaccinul dezvoltat de BioNTech și Pfizer și până când l-a aprobat. În cazul vaccinul dezvoltat de Moderna, a durat aproximativ o lună. Cele două vaccinuri sunt până acum singurele aprobate în UE, în timp ce AstraZeneca și-a depus cererea marți.
„Dacă totul merge bine, vom avea deja al patrulea vaccin disponibil în câteva săptămâni”, a adăugat Liese.
UE a rezervat 200 de milioane de doze de vaccin J&J și are opțiunea de a comanda încă 200 de milioane de doze. Vaccinul J&J se admnistrează într-o doză unică, spre deosebire de alte vaccinuri aprobate până în prezent în UE și care necesită două doze pentru protecție completă.
Agenția Europeană pentru Medicamente a primit cererea de autorizare condiționată de introducere pe piață a vaccinului COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca & Oxford
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a primit o cerere de autorizare condiționată de introducere pe piață (CMA) pentru un vaccin COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, informa EMA pe 12 ianuarie.