Prima pagină » Coronavirus » Lupta împotriva COVID-19. România trimite în Republica Moldova materiale sanitare în valoare de aproximativ 11 milioane de lei

Lupta împotriva COVID-19. România trimite în Republica Moldova materiale sanitare în valoare de aproximativ 11 milioane de lei

Lupta împotriva COVID-19. România trimite în Republica Moldova materiale sanitare în valoare de aproximativ 11 milioane de lei

Premierul Florin Cîţu spune că România va trimite în Republica Moldova un ajutor umanitar care constă în donaţii de materiale sanitare în valoare de aproximativ 11 milioane lei.

Ca urmare a vizitei preşedintelui României în Republica Moldova şi a activării mecanismului european de protecţie civilă, în data de 4 februarie 2021, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern cu titlul gratuit pentru autorităţile din Republica Moldova. Delegaţia României participantă la misiune va fi formată din reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, din 8 persoane, iar transportul se va asigura în perioada 11-13 februarie”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, conform News.ro.

Ajutorul constă în 1,5 milioane măşti chirurgicale, 100.000 măştii FFP 3, 100.000 de combinezoane și 100.000 de mănuşi nesterile.

„Suma materialelor ce urmează a fi donate este de aproximativ 11 milioane lei”, a spus Cîțu.

Reacţia premierul Cîţu privind scandalul de la Apele Române

Inginerul Gabi Musteaţă de la Apele Române nu a fost dat afară acum, ci i s-a reorganizat postul de anul trecut, declară premierul Florin Cîţu. În ce priveşte întreg scandalul de acolo, Cîţu susţine că nu se opreşte aici.

Întrebat miercuri despre scandalul de la Apele Române, unde au apărut informaţii că inginerul Gabi Musteaţă, care s-a opus angajării unei chelneriţe, a fost dat afară, Florin Cîţu a declarat că postul acestuia era în reorganizare din 3 noiembrie anul trecut.

„Postul respectiv a fost desfiinţat anul trecut în noiembrie, i s-a oferit un alt post, nu l-a acceptat, am vorbit cu domnul ministru Tanczos Barna să vedem dacă putem să găsim o soluţie”, a spus premierul.

Astfel, nu a fost luată acum decizia ca inginerul să fie concediat, ci decizia a fost luată anul trecut prin reorganizarea postului.

„Dar domnul Tanczos Barna este în legătură şi vom avea mai multe în perioada următoare”, a adăugat Cîţu: „Pentru restul am trimis corpul de control şi nu mă opresc aici. V-am spus foarte clar în acest mandat oprim nepotismul, oprim acest conflict de interese, dar nu o putem face peste noapte”.

Inginerul Gabi Musteaţă făcuse dezvăluiri pentru Recorder despre o chelneriţă fără pregătire care a fost angajată ca inginer, iar miercuri au apărut informaţii că inginerul a fost dat afară.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele