Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, dr. Cristian Oancea, anunț îngrijorător despre pacienții Covid-19: „Mulți vin când plămânul e două treimi distrus!

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, dr. Cristian Oancea, anunț îngrijorător despre pacienții Covid-19: „Mulți vin când plămânul e două treimi distrus!
Dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, (FOTO: Facebook.com)
Publicat: 24/11/2020, 00:52
Actualizat: 06/04/2021, 14:36

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, dr. Cristian Oancea, a declarat luni, la Digi 24, că măsurile luate de autoritățile din Timiș dau rezultate și spitalele Covid-19 din județ încep să aibă din nou paturi libere la ATI. Totuși, medicul trage un semnal de alarmă și spune că mulți pacienți așteaptă prea mult până merg la unitățile spitalicești și ajung direct la Terapie Intensivă.

La noi măsurile au început să dea roade, am intrat într-o fază de platou și o ușoară scădere. Am început să avem locuri în spitale. În spitalul nostru sunt vreo 30 de locuri și în cele suport încă pe atât. În schimb, avem cazuri severe și foarte severe, care stau cu patologie la domiciliu și vin cu patologie avansată, în care plămânul e două treimi distrus”, a spus Cristian Oancea, la Digi 24.

Medicul a avertizat că o mare parte din aceste cazuri severe sunt înregistrate în rândul tinerilor.

În special tineri și se pare că în ultimul timp, avem pacienți cu mai multe afecțiuni neurologice și oculare: ochi confuzi, tulburări oculare, văd pete, câteodată văd alb-negru, diverse afecțiuni. Dar sub tratament își revin”, a adăugat medicul, care a afirmat că „obezitatea e un factor de risc des întâlnit la aceste cazuri”.

Cristian Oancea mai spune că oamenii trebuie să meargă la spital de urgență, dacă simptomele de Covid-19 nu trec într-un timp scurt.

Când un pacient are febră și nu se remite, ar trebui să sune la 112 sau să se adreseze spitalului. Când disfuncția respiratorie e avansată, e într-o formă severă. Observăm că mai nou familia sau cei care sunt lângă el îl aduc mai «cu forța», pentru că-și dau seama că nu se simte bine”, a încheiat dr. Oancea.

Tratamentul cu anticorpi administrat lui Trump, când avea Covid-19, folosit cu succes și în România! După Institutul „Matei Balș”, acum urmează Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Tratamentul cu anticorpi pe care l-a urmat și președintele american Donald Trump, când a fost infectat cu Covid-19, este folosit cu succes și în România. După ce a fost testat la Institutul „Matei Balș, în luna octombrie, acum a ajuns și la Iași, unde trei pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase din acest oraș au beneficiat de tratamentul care se află, deocamdată, în studiu clinic.

Și la Iași am derulat studiul cu acel concentrat de anticorpi, care poartă denumirea de Regeneron. Este o soluție care cuprinde anticorpi care îmbracă că o mănușă virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă, la locul receptorilor, și deci să se multiplice. Până în momentul de față am folosit în studiul clinic acest tratament la 3 pacienți. Ceea ce este bine e că Agenția Medicamentului din Statele Unite (FDA) a aprobat utilizarea sa, la tratamentul formelor ușoare și medii. Din declarțiile pacienților a reieșit că nu au avut niciun fel de reacții adverse iar starea generală s-a îmbunătățit”, a declarat la Antena 3, Carmen Dorobăț, Manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Streinu Cercel: ”Cocktailul lui Trump” dă rezultate foarte bune la ”Matei Balș”!

În luna octombrie, cocktailul cu anticorpi folosit în tratamentul lui Donald Trump dădea rezultate foarte bune pe pacienții de la ”Matei Balș”. Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din Europa care participă la studiul privind acest tratament.

Prof. dr. Streinu Cercel a declarat, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, că “acest cocktail se folosește deja pe pacienți, iar rezultatele sunt foarte bune. Aceste rezultate vor fi raportate la final către FDA pentru a fi interpretate si dacă sunt semnificative statistic, vor fi luate în considerare. Până acum, avem un rezultat foarte bun”

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Incendiu violent seara trecută în București! Trei persoane au ajuns la spital după ce flăcările...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
DOTARE OBLIGATORIE pentru toate mașinile noi vândute în Europa
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Se dă iar ordin UE pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. România va...
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Multă durere și dezamăgire la priveghiul Ilenei Stana Ionescu! Marea actriță, uitată de toată lumea:...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Am putea lansa resurse de pe Lună folosind tunuri electromagnetice?
×