Prima pagină » Coronavirus » Masca de protecție în casă. Recomandare de ultimă oră pentru japonezi

Masca de protecție în casă. Recomandare de ultimă oră pentru japonezi

Masca de protecție în casă. Recomandare de ultimă oră pentru japonezi
Masca de protecție în casă. Recomandare de ultimă oră pentru japonezi

Japonia se confruntă cu un nou val al pandemiei de COVID-19, chiar înainte de sărbătorile de iarnă.

Anumiți lideri locali au început să îi îndemne pe cetățeni să poarte mască de protecție chiar și în propriile locuințe, scrie Mediafax, care citează Bloomberg.

Yuriko Koike, guvernatoarea Tokyo-ului și omologii ei din alte trei prefecturi învecinate au transmis cetățenilor un mesaj comun prin care le recomandă – mai ales celor bătrâni și vulnerabili – să poarte mască în propriile case în timpul iernii.

Totodată, prefecturile din Niigata și Fukushima au lansat indicații similare.

Japonia a fost lăudat inițial pentru capacitatea de face față crizei COVID, dar autoritățile încep să se îngrijoreze.

Liderii și autoritățile nu au puterea de a instaura un lockdown dur și nu pot convinge populația să rămână acasă.

Guvernatoarea Koike le-a cerut cetățenilor să nu plece de Crăciun și Revelion și să evite contactul cu familia și prietenii.

Japonia se confruntă cu un nou val al pandemiei de Covid-19, după ce Tokyo a atins săptămâna trecută un nou record de cazuri zilnice, cu 821 de infectări într-o singură zi.

Designer român, premiat de MIT pentru o mască REVOLUȚIONARĂ de protecție cu senzor de temperatură

Un designer din Cluj, în vârstă de 26 de ani, este câștigătorul premiului MIT Pandemic Response Lab pentru prototipul unei măști transparente de protecție care detectează microbii și care include un senzor de temperatură.

Designerul Ciprian Burzo a creat prototipul unei măști de protecție „inteligente” care integrează senzori de temperatură și un sistem de ventilație cu filtru. Acest tip de mască se conectează la o aplicație de dispozitiv mobil pentru a verifica apropierea purtătorului de ceilalți utilizatori și pentru a determina posibilitatea infecției virale, potrivit MIT Media Lab.

Senzorul le permite celor din jur să vadă temperatura purtătorului, care poate intra, astfel, mai ușor în magazine și alte clădiri unde termometrizarea la intrare este obligatorie.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și